نقارهزنی یکی از سنتها و آیینهای مهم در حرم مطهر امام رضا(ع) است که به طور معمول در دو زمان؛ یعنی پیش از طلوع آفتاب و هنگام غروب آفتاب از نقارهخانه حرم نواخته میشود. سنت نقارهزنی زائران و عموم مردم را به آمدن وقت نماز، و حتی رسیدن ایام اعیاد دینی فرامیخواند. بسیار زیبا و شایسته است مساجدی که به نام مبارک آن حضرت مزین هستند، در شام ولادت آن حضرت، همچنین در زمان فرارسیدن دیگر اعیاد دینی، بر بام آنها نوای نقاره نواخته شود تا حال و هوای حرم را در این مساجد تداعی نماید.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
رکابزنی از مسجد تا حرم یکی از برنامههای شاد و جذابی است که ورزش و معنویت را با یکدیگر همراه گردانیده و خودسازی جوانان را در مسیر امن ولایت قرار میدهد.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
درسهایی برای دختران امروز روایتهایی است زیبا از زبان دختران شهدای مدافع حرم برای آنکه دختر امروز وظیفهاش را خوب بشناسد و رسالتش را با تأسی به الگویی بینظیر به انجام رساند.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
عروسکها، تنها اسباب بازی نیستند؛ دنیایی هستند از معنا و مفهوم، که کودک شما را با خود همراه میکنند و شخصیت و تفکر واقعی او را شکل میدهند و حتی قادر هستند انسانی دیگر تربیت کنند. شاید به همین دلیل باشد که در زمانه ما، عروسکها به این اندازه از اهمیت برخوردار هستند و برای آنها سرمایهگذاری میشوند.
در جهان امروز سیاستمداران دیگر به قشر بزرگسال جامعه کار ندارند و فهمیدهاند برای آنکه بخواهند فرهنگ ملتی را عوض کنند کافی است برای بچهها خدمات ایجاد کنند. راستی ما چقدر برای کودکانمان سرمایهگذاری کرده ایم؟ چقدر به وسایل بازی او اهمیت دادهایم؟ عروسک "رضا رزمنده و آبجی معصومه" نشان دغدغهمندی گروه فرهنگی هنری عرش است که میخواهد در چشم دشمن ایستاده و خود برای نسل آینده انقلاب برنامه بریزد.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
گاه رفتن به زیارت حرم ائمه ممکن نمیشود اما روایات نشان میدهند امام همیشه حاضر است و تو میتوانی از بام خانهات و از هر جا که قلبت مهیاست از همانجا دست بر سینه نهاده و عرض ارادت کنی. ابتدای زیارتنامه حضرت در روضه منوره آمده است: خدایا مرا پاک کن و دلم را طاهر گردان و سینهام را بگشا و جاری کن بر زبانم ستایش و مدح سپاس بر تو را، زیرا که نیرویی نباشد جز به وجود تو، خدایا آن را وسیله پاکی و درمان من قرار بده!
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
پاهای خستهاش که به حرم رسید، اشکها برگونههایش سرازیر شد. دخترک کار، خسته بود اما وقتش رسیده بود که حرفهایش را به امام مهربانش بزند: خوشحالم که میتوانم از ستارهها بالاتر بنشینم و با تو حرف بزنم. خوشحالم که میتوانم شانهبهشانه روی کلمات راه بروم و مهتاب را لمس کنم و بهترین شعرهایم را با صدای بلند برایت بخوانم. پرندههای دورهگرد را تو به مقصد میرسانی و به آنها پناه میدهی و با روی باز از ما و مردم پذیرایی میکنی.
ای امام هشتم من، مرا در پیراهن کودکیام ببین و کنار آیینهها بنشان و دستهایم را از عطر دعا پر کن. همه خوبیها را در جیبهایم بریز و سنگهای سرسخت را از سر راهم بردار و یکی از درهای سبز بهشت را به رویم باز کن. از عشق تو پلی میسازم که مرا به تو برساند، از نام تو خانهای بنا میکنم که پای هیچ طوفانی به آن نرسد و از نگاه تو صبحی دیگر میآفرینم که خورشیدی هرگز غروب نکند.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
پرده برداشتن از روایتهای شگفت، داستانهای زیبا و دلکش خاصیت مهم و زیبای تاریخ است. بیان قصههای تاریخی و سرگذشت قهرمانان و انسانهای بزرگ، کار بسیاری از معلمان، پدربزرگها و مادربزرگهای ما بوده که برای شنیدنش لحظهشماری میکردیم و گوش جان میسپردیم.
یکی از زندهترین و مستقیمترین شیوههای بیان سرگذشتها و حوادث تاریخی، پردهخوانی و نقشهخوانی است که یک روایت تاریخی را به شیوه مستقیم و از روی تصاویر برای تماشاگر بیان میکرده است. روشی که شاید در زمان حاضر کمتر دیده شده باشد. اما هنوز هم مبلغانی هستند که از این شیوه استفاده میکنند چون معتقدند این روش برای نسل جدید که آن را ندیدهاند تازه است و میتواند روایتگر نوین تاریخ باشد.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
طرح خادمین معنوی امام رضا که چندسالی است به همت حجتالاسلام ماندگاری در رسانه ملی مطرح و دنبال میشود، ایدهای که میخواهد دیوارهای حرم را بردارد، پای از حرم بیرون نهاده و افتخار خادمی امام را تا خانه دل بکشاند .به خاطر بسپار هرجا دلت به درد آمد و خواستی حاجتی از خلق روا کنی، تو هم خادم امام رضا هستی. کافی است نیت کنی! بسم الله....
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
امروز برای دختران شهدا آمدهایم و دورهم جمع شدهایم تا روایت شهدا را از زبان خانواده شهدا بشنویم. شاید یکی از بهترین مهمانیهای ایام دهه کرامت همین باشد که زمانی را در جوار خانواده شهدا باشیم.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
نماز را با حمد خداوند آغاز میکنیم. چون بر سجاده دعا مینشینیم و هم نوا با ائمه معصوم، ادعیه را بر زبان جاری میکنیم، سخن خویش را با حمد و سپاس برای خدای متعال آغاز میکنیم. راستی تا به حال از تقدم این حمد و شکرگذاری پرسیدهای؟
اگر از عاشقان الهی بپرسی پاسخ خواهند داد در عالم هستی عشق و عاشق و معشوق یکی است، چون در نیمههای شب پلک میگشائی اوست که تو را صدا میزند، چون اشک میریزی اوست که مناجات میخواند و چون به زیارت میروی اوست که مشتاق دیدار بنده خویش است. وقتی به زیارت میروی، به شکرانه دیدار با حجت الهی، قدم به مسجدِ حرم نه و نماز عشق بخوان، سجده شکر به جای آور و درب مسجد را ببوس، وقتش رسیده. طعم خوش دیدار گوارای وجود. زیارتت قبول.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
بقاع متبرکه جایگاه امامان و امامزادگانی هستند که در هر شهر و دیار مورد توجه و رجوع عموم مردم هستند. در هر شهر تعداد زیادی از این اماکن وجود دارد که ممکن است به خوبی شناخته نشده و حتی متروک مانده باشند. احیاء و آبادانی این اماکن در تقویت پایگاههای اسلامی در بین مردم تاثیر فراوانی دارد.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
یکی از همهی آن قابها، قاب عکسی است که دستهجمعی، کنار حرم امام رضا گرفتهایم و طعم شیرین مهمانی را در آن ثبت کردهایم، کمی نزدیکتر، شاید قاب عکسی که در مسجد محله گرفتهایم، مقابل محراب، در صف های شورانگیز نماز جماعت، جشن نیمه شعبان، با لباسهای سفید و صورتی جشن تکلیف و....
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
راستی تا به حال به فکرت رسیده است از این لحظههای ناب خدائی عکس بگیری، قاب کنی به دختر معصومهات هدیه کنی؟ یا دیوار اتاقش را با خاطره خوش مسجد مزین کنی؟ چیزی به روز دختر نمانده. طعم خوش باخدا بودن را به دردانهات هدیه کن.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
در میان خبرهای تلخ تاریخ، روایاتی هم هست که ما را به خانه پیامبر خدا؛ محمد(ص) میبرد که چون فاطمهاش چشم به جهان گشود، لبخند بر لبان مبارکش نشست و دستان او را بوسید و کرامتی را که هیچ کس به زن نبخشیده بود، آن هم در جاهلیترین برهه از تاریخ، به فاطمه(س) عطا نمود و به راستی که در اسلام معرفی زن آنچنان که حق و منزلت اوست انجام گرفته است. کتاب "دختران آفتاب"، در چهارده روایت زیبا این منزلت الهی را به تصویر میکشد.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
بازیها کارگاههای تمرین زندگی هستند که فرزندان ما را آماده پذیرش مسئولیتها، الگوپذیری و حتی ساخت زندگی میکنند. بازیها به فرزندان ما میآموزند چگونه مثل بزرگترها زندگی کنند، چگونه به استقبال مشکلات بروند و حتی راههای جدید را بشناسد. بازی مهمترین دریچه ارتباط با کودک است. از این روست که بیشتر روانشناسان و علمای مذهبی، آموزش دین و ساخت جهانبینی کودک را منوط به بازی دانسته و آن را بهترین راه برای صورت دهی معماری و هستیشناسی او میدانند.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
مطمئنا مسجد به عنوان اولین نهاد اجتماعی در اسلام، در ایجاد این عنصر مهم و کلیدی، رشد خودباوری و اعتماد به نفس، اثری ویژه و روز افزون دارد. مسجد میتواند با مسئولیت دادن به کودکان و نوجوانان، امتیاز دادن به آنها، تقدیر به جا و شایسته زمینه استقبال چشمگیر جوانان و نوجوانان را فراهم نماید. مسجد المهدی گنبد کاووس، از جمله مساجدی است که با اجرای "طرح حضور" توانسته است به چنین موفقیتی دست یابد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
همه میدانند که بازی در شکلگیری شخصیت کودک چه نقش بسزایی دارد و نمیتوان براحتی از کنار آن گذشت و اجازه داد کودک به هر گونه بازی مشغول شود. نکته مهمتر، تلاش غرب برای ساخت بازیهایی است که در عمق آن اسلام را زیر سوال برده است و با اعتقادات قشر جوان و نوجوان ما سر جنگ دارد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
فصل تابستان میتواند در فراغت از دوره تحصیل، یک فرصت ویژه برای همه نوجوانان شاداب و فعال باشد تا یک بار دیگه دور هم جمع شده و در کنار یکدیگر راههای تازهی پیشرفت، یادگیری و حتی بزرگ شدن را بیاموزند. در این بین مطمئنا مسجد محله به دلیل برخوداری از یک فضای معنوی و آموزشی، میتواند بستر این رشد و تعالی باشد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
در آغازین روزهای فصل تابستان، به سراغ یکی از موفقترین سرپرست گروههای سرود رفتهایم تا از فعالیتها و اقدامات وی جهت تشکیل یکی از بهترین گروهها، یعنی گروه سرود "پسران خورشید" باخبر شویم. پیمان جمشیدی از اعضای فعال کانون فرهنگی هنری الرحمن مسجد صاحبالزمان(عج) و سرپرست گروه پسران خورشید گامهای موفقیت خویش را چنین بیان میکند.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
گلبانگها، اذانها و سرودهها، اشاراتی هستند که این شورانگیزی بنده را به نمایش میگذارند و جانهای تشنه را سیراب میسازند، ذکری هستند که بر جانها مینوازند و دلها را خاشع میگردانند. "گلبانگ مساجد"، طرحی است برای پرورش جانهای آرزومند و میخواهد آنچه را در وجود آدمی به ودیعه نهاده شده، کشف کرده و در مسیر حقیقی آن به کار بندد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
برگزاری طرحهای نشاط و تعالی و اجرایی کلاسهای آموزشی و معرفت بخش از سوی نهادهای مختلف از مهمترین اهداف فرهنگی تابستان هستند. عدم موازیکاری و صرف صحیح بودجهها و استفاده از همه نیروهای انسانی شاید مهمترین قواعد این طرح باشد. برپایی مکان واحدی به نام"سالن نشاط و وتعالی" در محوطه مساجد، ایدهای است که میتواند ما را به چنین هدفی رهنمون سازد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
یکی ایده اردویی مناسب در فصل تابستان، برگزاری اردوهای زیارتی برای نوجوانان بویژه نوجوانان بیسرپرست و نیازمند است. در این سفرهای اردویی به دلیل وجود بستر معنوی و توسل به ائمه اطهار، یتیمان و نیازمندان خانواده جدید خود را پیدا کرده و دوستیهای جدید شکل میگیرد. فرصتی مهیا میشود برای تربیت، برای حضور، برای ساخت نسل آینده انقلاب و شاید خیلی چیزهای دیگر...
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
خاصیت ورزشهای همگانی و بازیهای گروهی همین است، همین طعم شیرینی که تربیت و آموزش را هم شیرین میکند و از تلخی بیتحرکی و سستی دور میکند. "جمعه چرخهای مسجد" ایدهای است که از همین جنس ورزشهای همگانی، از جنس یک دور همی خوب، یک دورهمی با صفا.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
در میان مکانهای زیبا و دیدنی جهان، مسجد جایگاه و اهمیت خاصی دارد چرا که هم جان جهان است و هستیشناسی، جهانبینی و رمز و رازهای عالم را در خود جای داده، هم مبیًن رابطه انسان با خدا و جهان است. بنابراین بازدید از مساجد، به ویژه مساجدی که از قدمت بسیار برخوردار بوده و مورد توجه مردم بودهاند، خالی از لطف نیست و بیگمان توشهای خواهد بود برای اهل ایمان. در فصل تابستان که آغاز فراغت و سفرهای تابستانی است، بازدید از مساجد میتواند ایدهای مناسب برای داشتن فراغتی پربار و مفید باشد.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
اولین روز ماه مبارک رمضان، برنامه خندوانه میزبان خادمین مساجد استان تهران بود و جایگاه مهمان ویژه خود را به حضور حجت الاسلام و المسملمین علی سرلک اختصاص داد تا گفتگویی ناب و متفاوت را برای مؤمنین روزدار به نمایش بگذارد.
در این گفتگو حجت الاسلام سرلک به بیان جایگاه خادم مسجد، وظایف اجتماعی امام جماعت به ویژه تببین هنر سینما برای مردم پرداختند که به معرفی این ایدهها و نکات میپردازیم.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
فصل تابستان میتواند در فراغت از دوره تحصیل، یک فرصت ویژه برای همه نوجوانان شاداب و فعال باشد تا یک بار دیگه دور هم جمع شده و در کنار یکدیگر راههای تازهی پیشرفت، یادگیری و حتی بزرگ شدن را بیاموزند. در این بین مطمئنا مسجد محله به دلیل برخوداری از یک فضای معنوی و آموزشی، میتواند بستر این رشد و تعالی باشد.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
اولین هدف مسجد را مدرسه دیدیم، مسیری که از طریق آن میتوانستیم به یک جمع مسجدی جوان دست پیدا کنیم و به واسطه آنها برای مسجد کادری متفاوت و موفق بسازیم.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
همان روزهای اول جنگ اهالی محله آشتیانی به دیدار امام خمینی رفتند. وقتی موضوع ساخت تنها مسجد شرق تهران را با امام(ره) در میان گذاشتند ایشان هم دستور تأمین هزینههای مسجد را دادند. آن وقت بود که کار ساخت مسجد جدی شد.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
اعتقادش بر این بود مسجد بخشی از زندگی مردم است برای همین هم در همه کارهایش از اخلاق و نظم و آراستگی مایه میگذاشت. ویژگی مهمی که به ما ثابت میکند مرحوم حجتالاسلام حسینی نه تنها استاد اخلاق رسانه ملی، بلکه معلم اخلاق مسجد بود و به عنوان امام جماعت مسجد فائق، اخلاق در همه کارهایش جاری بود.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
“قبلها در دوران مبارزات، خود من این کار را میکردم، یعنی اصلا کتابهایی را میخواندم، به قصد اینکه ببینم به درد چه کسی میخورد، یا کجاهایش به درد چه کسانی میخورد و یادداشت میکردم. جوانانی که با من رفت و آمد داشتند، عمدتا در مشهد، یا دورهای که در مشهد نبودم؛ تبعید بودم، من اسم میدادم که این کتابها را بخوانید. کتابها متنوع بود. الان هم می شود این کار را کرد و مجموعهای را در نظر گرفت”.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
اعتکاف سنت حسنهای است که توانسته به واسطه تاکید روایات و احادیث، همچنین اهتمام ویژه انبیاء و اولیاء الهی بدان، سنتی پایدار و زنده در فرهنگ اسلامی باشد. تبیین اهمیت و جایگاه این سنت دینی که عصاره رحمت الهی در ماه رجب است، به نهادینه شدن آن در جامعه اسلامی و عمومیت یافتن آن بین مسلمانان کمک نموده است.
جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
دوستی و رفاقت با آدمهایی که نمیشناسیم آنقدرها هم سخت نیست. کافی است از کارهای خوب شروع کنیم، از قرار و مدارهای مشترکی که میتواند به سادگی فاصلهها را از میان بردارد. از بهانههایی کوچک اما ساده، ساده مثل یک افطاری ساده.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
وقتی قرآن میآموزد، حس میکند یک پله به خدا نزدیکتر شده است؛ حسی زیبا که باعث شده همیشه با عشق کلاسهای قرآنیاش را برپا کند و در قبال آموزش قرآن توقعی نداشته باشد. استاد “علی مشعوف” عمر و جوانیاش را در راه قرآن هزینه کرده و بیشتر وقتش را در مسجد میگذراند و به نوعی خودش را خادم مسجد میداند. استاد مشعوف را از لابهلای مصاحبههایش بیشتر بشناسیم:
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
وقتهایی هست که در ثانیهشمار هیچ ساعتی نیامده و هیچ تقویمی آن را ثبت نکرده است، وقتهایی از جنس خانه تکانی دل، که تا سر میرسد به شور و هیاهو میافتی و میخواهی زودتر وقت دلت را تنظیم کنی تا مبادا از قرار مهمانی جا بمانی. اعتکاف رمضان هم از آن وقتهاست که شاید کمتر بدان توجه کردهایم اما روایات آن را بهترین و پرسفارشترین سنت پیامبر دانستهاند، که چون وقتش میرسید آستین همت بالا میزد و دامن خدمت بر کمر، تا سجادهنشین کوی دوست باشد.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
یکی از سنتهای زیبا و نیکوی رمضان، پهن کردن سفرههای افطاری برای مردم به ویژه نیازمندان و محرومین است که به بهانه آن اکرام بسیاری از مستمندان و نیازمندان جامعه محقق میگردد. در حقیقت اطعام و اکرام محرومان فلسفه اصلی این سفرهها و ضیافتهای عمومی است بنابراین شایسته است کلیه بانیان و متولیان اعم از توانگران و سازمانهای دولتی و غیر آن سفرههای افطاری خود را برای عموم مردم و به طور ساده پهن نموده و ضیافت خود را در محل مسجد که در دسترس عموم است برگزار نمایند.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
رمضان بهار قرآن است و قرآن بهار دلهاست و چه رابطه نزدیکی بین دو بهار است که چون بر جان آدمی بوزند، غبار غفلتها و زنگار گناهان بزدایند و جان آدمی را به سوی معبود رهنمون سازند. در ماه بهار قرآن شاهد برپایی هزاران طرح تلاوت نورانی قرآن هستیم که زینت بخش محافل، مساجد و خانههایمان میشود. چه زیباست که در این مجالس با صوت زیبای قاریان قرآن، جان عاشقان و محرمان حقیقت را مورد خطاب قرار داده و مشتاقان را به ضیافت الهی دعوت نماییم.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
رمضان شهر خداست، ماهی پر از سنتها و لحظات ناب که شاید کمتر زمانی در سال قابل تکرار باشد. بیداری سحر در حالی که گلدستهها مناجات و ادعیه را با تو زمزمه میکنند، محافل پرنور تلاوت قرآن، شادی و همهمه روزه اولیها، سفرههای افطاری ساده که از مساجد شروع شده و تا قلب شهر کشیده میشود، دستهای گره خورده با بال ملائک در لیالی قدر و مسجدنشینی اعتکاف رمضان، همه و همه از زیباییهای منحصربه فرد این ماه است.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
رمضان که از راه میرسد، عطر میهمانی خدا را در تمام شهر احساس میکنی. افطاریهای ساده در مقابل مغازههای شهر و سرتاسر پیادهروها، جوانانی که بین حرکت ماشینها مهماننوازی میکنند، صفوفی شورانگیز که به سمت مساجد در حرکتاند و دستهایی که عاشقانه خدمت روزهداران میکنند، همه و همه از زیباییهای رمضانالمبارک است. رمضان سفرهای است که مهمانانش شور خدمت به سر و عشق بندگی در دل دارند. بسته ایدههای تکخطی رمضان، تحفهای است به همه جهادگران ماه ضیافت الهی.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
یکی از بهترین فرصتها برای جوانان، ایام ماه مبارک رمضان است چرا که در ماه رمضان مساجد از اجتماعات عظیم مردمی سرشار میشود و فرصتی فراهم میگردد تا در میانه عبودیت اجتماعی، جوان خود را بسازد و هویت اجتماعیاش را شکل بدهد. برپائی منبرهای اختصاصی برای جوانان در مسجد و طرح و بحث موضوعات و دغدغههای امروزین او میتواند یکی ازاقدامات شایسته و مناسب مساجد در این زمینه باشد.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
مساجد اولین خانههای تلاوت کلام الهی بودهاند و همیشه مجالس قرآن را در خود میزبانی کردهاند. اکنون که در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن هستیم چه خوب است برای فضاسازی بهتر مسجد، جایگاه ویژه قرآن را در مسجد ایجاد نمائیم و تلاوت نور را با روشی منظم و آسان برگزار نمائیم.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
اگر عمران فرهنگی جامعه امری لازم و ضروری برای بقای حیات آن باشد لازم است علاوه بر وقف عمومی که بیشتر ناظر به عمران سختافزاری است، به وقف و انفاق فرهنگی نیز اندیشیده شود و مطمئنا “وقف کتاب” و ترویج فرهنگ کتابخوانی بویژه در مناطق محروم، یکی از مهمترین مصادیق آن خواهد بود.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
اکرام نیازمندان از سنتهای حسنهای است که در سیره انبیاء و ائمه معصوم دیده میشود. این سنت تنها به معنای اطعام و رفع حوائج اساسی و معمول زندگی نیست بلکه میتواند مصادیق متفاوت و ویژهای داشته باشد. آزاد کردن برده و اسیر، سرپرستی یتیمان، پرداخت هزینه تحصیل و آموزش، درمان بیماران و آبادانی شهرها نمونهای از ابعاد این سنت عظیم است. بنابراین شایسته است در رسیدگی به محرومان و نیازمندان جامعه، ضرورتها و مصادیق محرومیت به خوبی شناخته و بررسی گردند تا این سنت حسنه در معنای حقیقی خود محقق گردد.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
نورپردازی ساختمانها، به ویژه اماکن زیارتی و مذهبی، امامزادگان و مساجد، تعریضی است زیبا بر حقارت ظلمت و شکوه روشنایی، چرا که مساجد حقیقتا خانه حق و جلوهگاه بهشت هستند. نورپردازی مساجد وصفی است از بهشت انوار که بر جان خفتگان مینوازد و مژده سحرگاهان میآورد.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
شبهای ماه مبارک رمضان، که شبهای بیداری و خوشهچینی از بزم محبت پروردگار و ائمه معصوم(علیهالسلام) است، فرصتی است تا دوباره بساط تعزیه را در مسجد جامع شهر و حوالی آن برپا نمائیم. تعزیه باری دیگر از دریچه نمایش، روایت جهاد و مصائب ائمه معصوم را برایمان به تصویر خواهد کشیده و مروارید اشک را بر تماشاگه جان خواهد ریخت.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
توزیع نان صلواتی با نام وسنت پسندیده امام علی(ع) رقم خورده است. بیشتر افراد خیر دوست دارند ۲۱ ماه مبارک رمضان، ۲۸ ماه صفر و ماه محرم نان صلواتی بین افراد نیازمند توزیع کنند. امید است این سنت حسنه تنها معطوف به این روزها نباشد و دستگیری از نیازمندان در ماههای دیگر سال هم ادامه پیدا کند.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
باید قرآن را گرامی بداریم و بدانیم هر مسلمانی نسبت به آن حقوقی دارد. اولین حقوقی که بر عهده انسان است ایمان به قرآن و حقانیت آن، سپس تعظیم و تکریم آن است. از جمله موارد تعظیم قرآن نگهداری مناسب آن و طهارت داشتن هنگام استفاده از آن است. اجازه ندادن به بلااستفاده ماندن و خاک خوردن قرآن از جمله مسئولیتهای دیگرماست.
بنابراین شایسته است که هر ساله مجموعههای مذهبی به احیاء و ترمیم کتب قرآن همت گماشته و در حفظ نسخ قدیمی آن بکوشند. صحافی قرآن، تعمیر جلد و بافت آنها همچنین نگهداری آنها در موزههای معنوی و کتابخانهها از جمله راههای حفظ و نگهداشت آن است.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
ماه رمضان امسال، مقام معظم رهبری(دامت برکاته) درمحفل انس با قرآن کریم، به مسئله ترویج گسترده جلسات قرآنی اشاره کردند، با تاکید بر اینکه این سنت قبل از انقلاب در میان مردم وجود داشته و نیازمند آن است تا امروز هم به طور جدی پیگیر شود:” جلسه برای قرآن بگذارید. این از جمله کارهایی است که اگر انشاءاالله انجام بگیرد و رواج پیدا کند و شما قرآنیها، این کار، کار شما است، همّت کنید و یک چنین مجالسی تشکیل بدهید، سرعت رشد حرکت قرآنی در کشور را افزایش خواهد داد و مردم را آشنا خواهد کرد”.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
درماه مبارک رمضان که مساجد میزبان اصلی مردم هستند، یکی از نگرانیها، برخورداری از تغذیه صحیح در حین روزهداری است. مسجد میتواند با دعوت از پزشکان متخصص و با ارائه خدمات رایگان در کاهش این نگرانی و مدیریت آن ایفای نقش نماید
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
رمضان به راستی ماه علی است، روزهدار حقیقی که بیشتر ایام سال را روزه میداشت و به سفره سادهای قناعت میروزید. رمضان همچنان که ماه روزه است، ماه قناعت و سفرههای ساده هم هست. این سنت خوب براستی سنتی علی گونه است که روا نمیدارد کسی در حسرت غذایی به خواب رود یا همسایهای گرسنه بخوابد.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
میگویند چون میخواهی با خدا مناجات کنی، دست به دعا بردار و چون خواستی خدا با تو سخن بگوید قرآن مبارک را باز کن و گوش جان به کلام نورانیاش بسپار.هر چیز بهاری دارد و بهار قرآن رمضان است و اگر مشتاق نسیم بهار هستی، در مسیر این نسیم جانفزا بایست و جان خویش را بهاری کن.
پنج شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸
سحرگاهان همچون پیکی است که بر جان عاشقان الهی نازل میشود، عطر شورانگیز صبا بر دلها میریزد و آب حیات بر کامها مینوشاند. سحرگاه که میشود سفره گفتگوی بندگان با خدا باز میشود و ملائک بال میگسترند تا لحظه لحظه این گفتگو و مناجات را بر بال پرواز نشانند.
یکی از ایام ویژهای که در آن بیداری سحر سفارش شده، ماه مبارک رمضان است، فرخنده زمانی که همه برای احیاء آن از خواب برمیخیزند و در بیداری آن یکدیگر را یاری میدهند. مسجد هم میتواند با ایجاد سامانه پیامکی در این بیدارباش و استفاده بهتر از آن موثر باشد.
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
رمضان که از راه میرسد، میتوانی عطر بندگی را از همه جای شهر احساس کنی. گلدستههای مسجد شهر شورانگیزتر از همیشه تو را صدا میکنند و در لحظه افطار و سحر برایت آرام و شمرده دعا میخوانند.
مسجد محله هم برای آمدنت برنامهها ریخته و مسیر مسجد را آذین میبندد. مهمان حبیب خداست و او هم مهمان نوازی میکند. بردها و چاووش خوانان رمضان خبر از آمدن مهمان عزیزی دارند که سر به اطاعت الهی نهاده و با جان روزهدار خویش آهسته میخواند: “اللهم رب شهر رمضان الذی انزلت فیه القرآن….
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
ورزش یکی از سه فریضه مهم برای جوانان در کلام مقام معظم رهبری است. علاوه بر تحصیل و تهذیب، ورزش سرمایهای است که روح نشاط، فعالیت، زندگی و امید را در وجود جوان زنده نگاه میدارد و از این رو میتواند بهترین و ماندگارترین سرمایه او باشد.
ورزش بر خلاف بیکاری و تنبلی است و از این رو با استمرار و تداوم، جسم و روح انسان را پروریده و مایه کسالت و تنبلی را از وجود او میزداید. از این رو در ماه مبارک رمضان، میتوان با استمرار فعالیتهای ورزشی به تعالی روحانی و جسمانی دست زد و آثار ماندگار روزه را برکت بخشید.
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
در آستانه ماه مبارک رمضان، یکی از مهمترین اقدامات مساجد، برنامهریزی جهت ورود به ایام اعتکاف رمضانیه است. برنامه ذیل خواهد توانست پذیرای جوانان و نوجوانان بسیاری باشد و حال و هوای معنوی ویژهای را در فضای مساجد ایجاد نماید.
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸