پنج شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۰
سرویس : اصلی
کد خبر : ۳۸۸۵۰
گزارشگر : جلال حیران نیا
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد:

برای شکست اسرائیل باید مساجدمان را برقرار نماییم

حجت الاسلام و المسلمین حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در اولین همایش سراسری مسجد برقرار گفت: اگر بخواهیم رژیم صهیونی را شکست دهیم باید مساجدمان را آباد نماییم. انشالله بتوانیم با برقراری و نشاط بخشی به مساجد، کارکردهای مسجد را در جامعه به ظهور و بروز برسانیم و در برابر نظام سلطه و استبداد مقاومت کنیم.

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ اولین همایش سراسری مسجد برقرار با حضور و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم، علیرضا زاکانی شهردار تهران، حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مجید پارسا مدیرکل آموزش و پرورش تهران و سردار عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس پایتخت و با حضور ائمه جماعت و فرماندهان پایگاه بسیج خواهران و برادران مساجد شهر تهران و لواسانات، همراه با اقامه نماز جماعت صبح، بامداد پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در حرم امام خمینی رضوان الله تعالی علیه برگزار شد.

 

مسجدبرقرار

 

 قول دادم و عرض کردم؛ «آقاجان انشالله ما مساجد را برقرار می‌کنیم»

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین محمدابرهیم با بازخوانی فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار مبلغین و طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور در تیرماه ۱۴۰۲ گفت: مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در این دیدار فرمودند؛ « [برای اینکه] چیزی بتواند این جوان را به اعمال عبادی و اجتناب از گناهان تشویق کند، عواملی، جاذبه‌هایی وجود دارد؛ یکی از این جاذبه‌ها مسجد است، یکی از این جاذبه‌ها هیئت است؛ اینها مهم است. آباد کردن مساجد، زنده نگه داشتن مساجد، یکی از کارهای واجب است. البتّه ما در سطح کشور نسبت به جمعیّت، مسجد که کم داریم امّا همانی هم که داریم، بعضی‌هایش یا شاید بسیاری‌اش، معمور نیست، آباد نیست. حدّاکثر [این است که] وقت نماز باز میکنند، نماز آنجا خوانده میشود، بعد درِ مسجد بسته میشود! این[طور] نمیشود. مسجد بایستی محلّ رفت ‌و آمد دائمی مردم باشد. البتّه هیئتها خوبند؛ هیئت هم یکی از چیزهایی است که مشوّق جوانها است

 

مسجدبرقرار

 
وی افزود: پس از این دیدار، بنده شخصاً به حضور مقام معظم رهبری شرفیاب شدم. در این دیدار نیز حضرت آقا تاکید داشتند که مساجد برقرار شوند و فرمودند؛ «واقعا آدم خجالت می‌کشد در تهران ما و در عاصمه حکومت اسلامی، ساعت ۴ بعد از ظهر وقتی یک نفر می‌خواهد نماز بخواند مسجدی باز نیست.»
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: من همان جا با خجالتزدگیِ تمام، از عمق جانم، با اعتماد و اتکا به رحمت الهی و همراهی شما عزیزان، به ایشان قول دادم و عرض کردم؛ «آقاجان انشالله ما مساجد را برقرار می‌کنیم.»
 
حجت الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم در ادامه افزود: پس از این دیدار جلسات متعددی را برای «تدوین طرح مسجد برقرار» در مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل دادیم.  در این طرح امکانات و موانع برقراری مسجد بررسی و تدوین شد.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان این تعریف که مسجد برقرار مسجدی است که هر سه وعده نماز جماعت داشته باشد، گفت: مسجد همچنین بایستی در ساعات نماز باز باشد. یعنی درب مسجد از اذان صبح تا طلوع آفتاب و از اذان ظهر تا ساعاتی بعد از نماز مغرب و عشا به روی مومنین باز باشد.
 
وی افزود: یکی از الزامات برقراری مسجد این است که مسجد با برنامه باز باشد. مسجد در این ساعات علاوه بر ارائه خدمات متعدد، برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و تفریحی نیز برای اقشار مختلف جامعه داشته باشد. تنها برنامه‌ریزی و برنامه داشتن می‌تواند درب مسجد را باز نگه دارد. از این روست که همه در برقراری مسجد دخیل می‌شوند. هر کسی باید در این امر مسئولیتی را برعهده بگیرد.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد ابراهیم خاطرنشان کرد: از زمان مسئولیت دکتر علیرضا زاکانی در شهرداری تهران، شهرداری کمک‌های شایانی در زمینه برقراری و بازسازی مساجد داشته است. ایشان هم به اهمیت مسجد تاکید دارند و هم در جلسات متعددی بیان نموده‌اند که مسجد باید محور اصلی برنامه‌های شهرداری باشد.
 
وی افزود: یکی دیگر از نهادهایی که در برقراری مسجد همکاری خالصانه‌ای داشته، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است. چه بسا مساجدی که نماز جماعت صبح را به علت نبود امنیت اقامه نمی‌کردند. کلانتری‌ها در این زمینه کمک شایانی انجام دادند و بسیاری از مساجد با همکاری نیروی انتظامی، به یاری خدا اکنون نماز جماعت صبح برگزار می‌کند.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد ابراهیم همچنین از همکاری آموزش و پرورش نیز در برقراری مساجد تقدیر کرد و گفت: این نهاد در پیوند مسجد و مدرسه و حضور دانش‌آموزان در مسجد همکاری گسترده و خوبی با مرکز رسیدگی به امور مساجد داشته است. ما در این مرکز با همکاری آموزش و پرورش طرحی را پایه‌ریزی کرده‌ایم به نام طرح «پیوند مسجد و مدرسه» که بر اساس آن، بسیاری از برنامه‌های دانش‌آموزی در مساجد برگزار می‌شود. برنامه‌هایی مثل جشن تکلیف دانش‌آموزی، جلسات اولیا و مربیان، مسابقات قرآن و بسیاری از کارهای فرهنگی دیگری که می‌توانند در مسجد انجام شوند. لذا تمامی این امور به برقراری مساجد کمک می‌کنند و نشاط را به مساجد می‌آورند.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: امیدوارم به یاری خدا و همکاری شما، در پایان امسال، گزارشی به محضر مقام معظم رهبری تقدیم نماییم که مساجد استان تهران برقرار شده‌اند. امیدوارم به همت شما ائمه محترم جماعات و  فرماندهان  پایگاه‌های بسیج این امر محقق شود.
 
نقش اساسی برای برقراری مسجد بر عهده پایگاه بسیج خواهران است
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین از نقش موثر سپاه تهران و بسیج در برقراری مساجد تقدیر کرد و گفت: بسیج بازوی قدرتمند اجرایی امام جماعت است. من بارها بر این موضوع تاکید نمودم که؛ مسجد بدون پایگاه بسیج مسجد تراز نخواهد شد و پایگاه بسیج نیز بدون مسجد به اهداف خود نخواهد رسید. ائمه جماعت باید از این بازوان پرتوان که فرزندان مومنِ این انقلاب هستند کمال استفاده را برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی ببرند.
 
وی گفت: امروز در کنار مضجع نورانیِ آن عبد صالح الهی، که به ما آموخت مسجد سنگر است و سنگرها را پر کنید، هم عهد می‌شویم و میثاق می‌بندیم که این مطالبه به حق مقام معظم رهبری را محقق و مساجد را برقرار نماییم.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه گفت: نقش اساسی برای برقراری مسجد بر عهده پایگاه بسیج خواهران است. نیمی از مخاطبان مسجد را خواهران عزیز ما تشکیل می‌دهند. لذا فرمانده بسیج خواهران این مسئولیت را بر دوش دارد که برای فعالیت های فرهنگی بانوان در مسجد برنامه‌ریزی نماید.
 
حجت الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم گفت: ما و سپاه تهران «قرارگاه بی‌قراری» را تشکیل داده‌ایم که هر هفته در ۲۲ منطقه تهران و لواسانات، هر سه شنبه در یک مسجد، یعنی همزمان در ۲۳ مسجد، جلسه قرارگاه بی‌قراری برگزار می‌کنیم. هدف از این جلسات، کمک به برقرار کردن مساجد و رفع موانع احتمالی است. شهردار منطقه، فرمانده انتظامی منطقه، مسئول آموزش و پرورش منطقه، سپاه و مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد منطقه در آن جلسه شرکت می‌کنند و هر کس به فراخور مسئولیتش در برقراری مساجد آن منطقه کمک می‌کند.
 
رئیس مرکزی امور مساجد استان تهران گفت: هدف ما این است که تا پایان سال در ۱۲۰۰ مسجد، جلسه قرارگاه بی‌قراری را برگزار نماییم. امیدواریم با کمک شما عزیزان و با میثاقی که امروز با هم می‌بندیم مساجد را برقرار نماییم و از شفاعت آن برخوردار شویم. 
 
وی در پایان گفت: اگر ما بخواهیم مقاومتی انجام دهیم و به تقویت جبهه مقاومت کمک نماییم، اصلی‌ترین پایگاه آن مسجد است. اگر اکنون در غزه شاهد چنین مقاومتی هستیم باید بدانیم که این مقاومت در مساجد آموزش داده شده  است. اگر می‌بینیم که کودکان غزه در زیر  آوارها ندای قرآن سر می‌دهند، به جهت آموزشی است که در مسجد به آنها ارائه شده است. اگر ما بخواهیم رژیم صهیونی را شکست دهیم باید مساجدمان را آباد نماییم. انشالله بتوانیم با برقراری و نشاط بخشی به مساجد، کارکردهای مسجد را در جامعه به ظهور و بروز برسانیم و در برابر نظام سلطه و استبداد مقاومت کنیم.
 
https://www.masjed.ir/u/1doW

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

مسئولان تهرانی در همایش مسجدبرقرار میثاق بستند
 
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد:
 
 
به مناسبت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم(ع)
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir