چهارشنبه / ۱۸ اَمرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۷
سرویس : اصلی
کد خبر : ۳۸۳۳۴
گزارشگر : جلال حیران نیا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

ما مسجدمحوری را در رویدادهای قرآنی دنبال می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید همایش‌های تخصصی برای ارتقای فعالیت‌های عرصه حکمرانی با محور مسجد برگزار شود، گفت: رویکرد این وزارت برگزاری مسجدمحورِ رویداد‌های قرآنی است تا از این طریق مساجد مملو از نوجوانان و جوانان شود.

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین رونمایی از پوستر همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» و شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی که عصر امروز سه شنبه، ۱۷ مرداد در محل وزارتخانه برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محمود صارمی و سایر شهدای عرصه رسانه، روز خبرنگار را تبریک گفت و افزود: ما در مدت سه روز برای تجلیل و تکریم به مناسبت روز خبرنگار در دولت برنامه داریم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از حضور و همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور برای برگزاری همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران، قدردانی کرد و افزود: امسال شورای سیاستگذاری از استادان برجسته علوم اجتماعی در کشور و حوزه‌های علمیه و نخبگان تشکیل شده است و بنای دولت استفاده از همه ظرفیت‌های نخبگی برای تحقق حکمرانی مطلوب در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه است.
 
وی ادامه داد: هدف دولت که از اراده مردم برخاسته، این است که بتواند از مشارکت گسترده همه اندیشمندان و فضلا برای ارتقای فعالیت‌ها استفاده کند، ما همایش را صرفا به عنوان برپایی و اجرای یک رویداد برگزار نمی‌کنیم، بلکه هدف گذاری دقیق داریم به ویژه وقتی درباره پژوهش‌های فرهنگی صحبت می‌کنیم.
 
اسماعیلی اضافه کرد: فلسفه شکل گیری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و سایر دفاتر مطالعاتی در وزارتخانه این است که حلقه واسط برای جهت دهی به مطالعات و پژوهش‌ها برای حکمرانی فرهنگی، هنری و رسانه‌ای باشند و چنین نیست که پژوهشگاه فقط اعضای هیات علمی داشته باشد بلکه پژوهشگاه به عنوان حلقه واسط عمل می‌کند تا با پژوهش بتواند در فضای بیرونی این اتفاق را رقم بزند.
 
وی با بیان اینکه امروز پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نقش محوری در دولت دارد، افزود: اکنون مرکز رصد در پژوهشگاه به صورت هفتگی کاربردی‌ترین پژوهش‌ها را در اختیار ما می‌گذارد و معتبرترین افکارسنجی‌ها را در مرکز رصد پژوهشگاه انجام می‌دهیم.
 
تلاش برای ارتقای فعالیت‌های عرصه حکمرانی با محور مسجد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تقاضا دارم که همایش‌هایی از این دست تبدیل به یک نقطه جهش برای ارتقای فعالیت‌های عرصه حکمرانی با محور مسجد باشد به این معنا که همه ارزیابی‌ها از مسجد باشد.
 
اسماعیلی تأکید کرد: ما معتقدیم مسجد محور همه فعالیت‌ها در زیست بوم ایران فرهنگی است، ایران ما از وقتی که ورود اسلام را تجربه کرد رویکردی تمدنی و یک نوع همنشینی را با مسجد داشت و به همنشینی جذاب بین عناصر مختلف اجتماعی رسید.
 
وی اضافه کرد: من همواره میدان امام (ره) اصفهان را به عنوان میدان تمدنی توصیف کرده ام، به این معنا که در ضلع شمالی میدان مسجد قرار گرفته و مسجد در راس حوزه اجتماعی جامعه اسلامی تبلور دارد، سمت راست میدان مسجد شیخ لطف الله که مَدرس است واقع شده و رو به رو میدان عالی قاپو به عنوان محل سیاست و در نهایت جنوب میدان بازار قیصریه واقع شده و همنشینی زیبایی از اقتصاد و سیاست را ذیل فرهنگ مبتنی بر مسجد می‌بینیم. ما در نظام جمهوری اسلامی ایران نگاهمان این است که مسجد کانون است و از حوزه‌های علمیه تا مراکز دیگر بر مدار مسجد شکل می‌گیرند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برخی تصور می‌کنند که ما می‌خواهیم به صورت پسوند به هر مساله‌ای وصف دینی بچسبانیم در حالی که چنین نیست ذات مساله و نگاه دینی است چنانکه در آموزه‌های دینی ماست که الدنیا مزرعة الاخرة و این رویکرد در مسجد محقق می‌شود.
 
وی افزود: مسجد محل ایثار و فداکاری، محل حضور گروه‌های مختلف برای تبادلات گوناگون و از همه مهمتر محل انسجام ملی است. نگاه فرهنگ اسلامی باعث شده که هر محله مسجد داشته باشد، هر شهر مسجد جامع داشته باشد، به همین دلیل می‌گویند روز‌های جمعه نماز ظهر و عصر در مساجد نباشد بلکه به نماز جمعه بروند، همه این موارد حکایت از نگاه دقیق به پیوند مسجد با ساختار‌های اجتماعی دارد.
 
نگاه ویژه برنامه هفتم توسعه به مسجد
اسماعیلی گفت: ما امروز در ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور برنامه مفصلی برای رسیدن به این نقطه داریم. در برنامه هفتم حکم مستقل برای مسجد محوری تخصیص داده شده است که بعد از ابلاغ شورای نگهبان، مبنای اجرای کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می‌گیرد.
 
وی با اشاره به تمرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توسعه و ارتقای فعالیت‌های بین البخشی در حوزه قرآن افزود: رویکرد این است که مسجد مبنای برگزاری جشنواره‌های مختلف و مسابقات قرآنی شود به طوری که مساجد مملو از نوجوانان و جوانان شوند.
 
اسماعیلی گفت: اگر بخواهیم در مقابل هجمه‌های سهمگین که کیان خانواده را مورد هدف قرار داده است بایستیم باید به مسجد پناه ببریم. مسجد محل اجتماع ماست و امیدوارم با محافل قرآنی باشکوه در مساجد کشور شاهد این رویکرد را گسترش دهیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید نغمه و نورانیت قرآن را در جامعه بگسترانیم. مقام معظم رهبری برای جامعه قرآنی هدف گذاری‌های مهمی را در نظر گرفتند از جمله تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن که امیدواریم این مهم و سایر فعالیت‌های قرآنی را در فرصت هایی، چون محرم و صفر تحقق بخشیم.
 
در پایان این مراسم از پوستر همایش ملی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» رونمایی شد.
https://www.masjed.ir/u/1bfb

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی خبر داد؛
 
با سخنرانی آیت‌الله‌ صفایی بوشهری برگزار می شود
 
با هدف حمایت از نوجوانان فلسطینی و لبنانی
 
بیانیه‌مرکزرسیدگی‌به‌امورمساجددرپی‌شهادت‌سیدمقاومت
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir