سه شنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۷ / ۲۲:۰۰
سرویس : فرهنگی و هنری
کد خبر : ۳۴۲۴۸
گزارشگر : ایده ایده
با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد

مراسم نکوداشت آیت الله میرسجادی برگزار شد

بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب به منظور نکوداشت آیت الله سیدمحمدحسین میرسجادی امام جماعت مسجد امام سجاد(ع) خیابان ری در این مسجد برگزار شد.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد، بیست و هشتمین نشست ستارگان محراب به مناسبت نکوداشت مقام آیت‌الله سیدمحمدحسین میرسجادی امام جماعت مسجد امام سجاد(ع) خیابان ری، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی، جمعی نمایندگان مراجع تقلید در تهران، مداحان اهل بیت(ع) حاج مرتضی طاهری و حاج علی انسانی در مسجد امام سجاد(ع) برگزار شد.
 
در این مراسم که با حضور پر شور اهالی خیابان ری و کوچه انبار گندم برگزار شد؛ حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده از مقام شامخ علما به‌خصوص آیت الله میرسجادی تقدیر و لوح تقدیری از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد به ایشان تقدیم کرد.
 
همچنین در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی قمی به جایگاه علما به خصوص مرحوم آیت الله اصفهانی جد آیت‌الله میرسجادی اشاره کرد و ایشان و پدر بزرگشان را از علمای بانفوذ و با اخلاق عالم تشیع معرفی کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم گفت: پیامبر اکرم(ص) درباره شخصیت و رفتار علما می‌فرماید: «لاَ تَجْلِسُوا عِنْدَ کُلِّ دَاعٍ مُدَّعٍ یَدْعُوکُمْ مِنَ اَلْیَقِینِ إِلَى اَلشَّکِّ وَ مِنَ اَلْإِخْلاَصِ إِلَى اَلرِّیَاءِ وَ مِنَ اَلتَّوَاضُعِ إِلَى اَلْکِبْرِ وَ مِنَ اَلنَّصِیحَةِ إِلَى اَلْعَدَاوَةِ وَ مِنَ اَلزُّهْدِ إِلَى اَلرَّغْبَةِ وَ تَقَرَّبُوا إِلَى عَالِمٍ یَدْعُوکُمْ مِنَ اَلْکِبْرِ إِلَى اَلتَّوَاضُعِ وَ مِنَ اَلرِّیَاءِ إِلَى اَلْإِخْلاَصِ وَ مِنَ اَلشَّکِّ إِلَى اَلْیَقِینِ وَ مِنَ اَلرَّغْبَةِ إِلَى اَلزُّهْدِ وَ مِنَ اَلْعَدَاوَةِ إِلَى اَلنَّصِیحَةِ وَ لاَ یَصْلُحُ لِمَوْعِظَةِ اَلْخَلْقِ إِلاَّ مَنْ خَافَ هَذِهِ اَلْآفَاتِ بِصِدْقِهِ وَ أَشْرَفَ عَلَى عُیُوبِ اَلْکَلاَمِ وَ عَرَفَ اَلصَّحِیحَ مِنَ اَلسَّقِیمِ وَ عِلَلَ اَلْخَوَاطِرِ وَ فِتَنَ اَلنَّفْسِ وَ اَلْهَوَى»؛ عالمی که با او نشست و برخاست می‌کنید نه فقط گفتار او بلکه رفتار او نیز باید شما را از تکبر به تواضع دعوت کند.

وی افزود: چنانچه با یک عالم و یا یک امام جماعت رفت و آمد داشتید و بعد از مدتی احساس کردید که تواضع شما بیشتر شده، بدانید که این عالم یک عالم دینی است. پیامبر(ص) فرمودند: به چنین انسانی نزدیک شوید که از تکبر شما را دور کند و به تواضع برساند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با اشاره به اینکه چنین رفتاری را در علمایی همچون آیت‌الله بروجردی می توان یافت، گفت: در برهه‌ای آیت الله شیخ ابوالحسن اصفهانی تصمیم به سفر از عراق به قم می‌گیرند. این اتفاق مربوط دوران مراجع ثلاث است. این علما طی یک جلسه ای هم اندیشی می کنند که چگونه از آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی تجلیل کنیم؟ لازم است که برای استقبال از ایشان تا کدام شهر برویم تا اراک؟ یا بیشتر؟   به محضر آیت الله بروجردی می رسند، ایشان می‌فرمایند تا مرز ایران و عراق که مسلماً باید برویم، اگر توانستیم به آن سوی مرز نیز برای استقبال از ایشان می‌رویم. این مثال نمونه روشنی از تواضع علما نسبت به یکدیگر است. امروز اگر در جامعه دین و دینداری وجود دارد، به خاطر وجود چنین علمایی بوده و هست.

وی با بیان اینکه علمایی همچون آیت الله میرسجادی در خانواده ای رشد می‌کنند که به لحاظ علمی، زهد و اخلاق در بالاترین مرتبه قرار دارند، گفت: مرحوم آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی جد بزرگ آیت الله میرسجادی مورد احترام همه مراجع ثلاث و آیت الله حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم بوده است به طوری که وقتی شخصی از آیت‌الله حائری یزدی می پرسد که اجازه می‌دهید وجوهات خود را به ایشان تقدیم کنم؟ موسس حوزه علمیه قم در پاسخ می‌گوید: این چه سوالی است؟ ایشان آقا هستند و ما نوکر ایشان.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی افزود اگر امروز دین در جامعه ما محفوظ است فقط به خاطر کتابهای علما نیست بلکه بخاطر دیدن رفتار آنها است. عالمان بزرگی که در تواضع چیزی کم نذاشتند. عالمانی که عمل آنها ایمان شما را زیاد می‌کند. کسانی که وقتی آنها را می نگریم با خود می گوییم آری او خودش قبول کرده، ایمان و باور دارد. همچنان که از رفتارش پیداست. عالم باید خیرخواه باشد. هم زبان و هم رفتار او خیرخواهانه باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر بخواهم در رابطه با جد بزرگوار آیت الله میرسجادی صحبت کنم زمان بسیار زیادی لازم است گفت: آیت الله مرعشی نجفی در رابطه با ایشان می‌گوید: خودم دیدم که در نجف صاحبخانه بارها اثاث ایشان را به داخل خیابان گذاشتند و با اینکه ایشان مرجع تقلید بودند ولی همچنان اجاره نشینی می‌کردند.

این کارشناس مذهبی در ادامه گفت: آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی روزی با همراهانش از کنار یک خرابه می‌گذشت، به یکی از همراهانش گفت: این خرابه را می‌بینی؟ من ۱۵ روز در این خرابه زندگی کرده‌ام. زمانی که صاحب خانه مرا جواب کرده بود و من مجبور شدم در این خرابه زندگی کنم.

سخنران بیست و هشتمین نشست ستارگان محراب به نقل قولی از آیت الله میر سجادی اشاره کرد و گفت: ایشان می‌فرمودند؛ زمانی ما در مسجد کوفه معتکف بودیم. ایام اعتکاف ماه رجب بود. دو نفر از شخصیت های محله عباسیات، محله ای بین حله و کوفه، به مسجد کوفه آمدند و مرا شناختند و به من( آیت الله میر سجادی) گفتند: می‌خواهید یک خاطره ای از جد شما آیت الله شیخ ابوالحسن اصفهانی بگوییم؟ ایشان فرمودند: بفرمایید. گفتند: ما در محله‌ای زندگی می کردیم که رئیس پلیس آن بسیار انسان فاسد و ظالمی بود. کسی که هم شیعه نبود و هم دشمن پر و پا قرص اهل بیت(ع) و ظلم بسیاری به شیعیان آن منطقه می کرد.

وی افزود: آن دو شخصیت محله عباسیات شکایت خود را پیش آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی بردند. ایشان فرمودند: به آن رئیس‌پلیس بگویید که فلانی به شما سلام رسانده و شما را فراخوانده. برگشتیم و به رئیس پلیس اطلاع دادیم که آیت الله شما را فرا خوانده. او امتناع کرد و گفت ایشان مرجع تقلید شماست برای من یک فرد عادی است! پس از کمی فکر کردن در نهایت قبول کرد. وقتی او را به نزد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی بردیم ایشان خصوصی با این رئیس پلیس صحبت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی ادامه داد:‌ ایشان به آن رئیس پلیس احترام بسیاری گذاشته به او گفته بودند؛ حقوق ماهیانه شما چقدر است؟ او گفته بود؛ ۱۴ دینار! آیت الله اصفهانی در جواب گفته بودند با این ۱۴ دینار که زندگی شما اداره نمی شود. رئیس پلیس هم در پاسخ گفته بود به هر حال قناعت می کنیم. آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی به ایشان می‌فرماید: به نماینده خود در حله نامه‌ای مینویسم که ماهیانه ۱۴ دینار به شما بدهد اما این را بدان که این پول حلال و طیب است و مثل پول حکومت حرام و حلال مخلوط به حرام نیست. من این پول را فقط به نماز خوان ها می‌دهم. رئیس پلیس گفته بود خوب من هم نماز می‌خوانم. وقت رفتن، سید ابوالحسن اصفهانی ایشان را صدا می زنند و می گویند: با مردم خوب رفتار کن، اخلاقت را خوب کن تا مردم دعایت کنند. اگر سعادت این دنیا و آخرت را میخواهی با مردم خوش رفتار باش! وقتی رئیس پلیس از نزد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی برمی‌گردد به آن دو نفر می‌گوید: شک داشتم که شیعه بر حق است، اما اکنون یقین پیدا کردم. باید از فردا به من احکام تشیع را بیاموزید!

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی گفت: گاهی رفتار علما می‌تواند آنقدر تاثیرگذار باشد که یک شخص شراب خوار وهابی با یک برخورد حتی مذهب خود را تغییر دهد.

وی با اشاره به تشرف به آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی به محضر امام زمان(عج) گفت: اگر می‌خواهید کسی را بشناسید ابتدا بیت او را بشناسید. آنچه امروز باعث شده شما برای تقدیر و تجلیل از آیت الله میرسجادی در این مسجد جمع شوید تواضع و اخلاق ایشان و همچنین بیت ایشان است. عالمی که به دنبال قضای حوائج مردم است. آنچه که لازم است ما بدانیم این است که اگر این شخصیت ها محبوب دلها شدند به این خاطر است که همه کارهای ایشان برای خدا است و همانطور که امام صادق(ع) می‌فرمایند:  مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للّه ِِ ، دُعِیَ فی مَلَکوتِ السَّماواتِ عَظیما.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی در ادامه گفت: اگر بخواهیم علمایی همچون آیت الله میرسجادی و جد بزرگ ایشان آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی را تنها در یک جمله معرفی کنم، می‌توانم بگویم: از ملکات انبیا در زندگی ایشان وجود داشته است.

وی تصریح کرد:آیت الله مجتهدی در مورد آیت الله میرسجادی می‌فرمودند که افتخار حوزه ما به حضور شما در این حوزه است. آنچه که موجب جذب مردم به آیت الله میرسجادی شده، اخلاق، اخلاص، رسیدگی به امورات مردم، مردم داری و معنویت وی بوده است که باید الگویی برای دیگر علما باشند.

این کارشناس دینی با اشاره به ویژگی های اخلاقی آیت الله میرسجادی گفت: اگر می خواهید عالمی را بشناسید، از بیت و خانه ای که تربیت شده بشناسید، محبوبیت، تلاش های علمی، اساتیدی که در نجف و اصفهان از آنها تلمذ کردند و نیز موقعیت علمی فوق العاده همه نشان از جایگاه بالایی آیت الله میرسجادی است.

سخنران بیست و هشتمین نشست ستارگان محراب در پایان گفت: سنت تجلیل و نکوداشت علما یکی از کارهای پسندیده و توصیه پیامبر اسلام(ص) است که مرکز رسیدگی به امور مساجد در این سالهای اخیر به طور مستمر به این امر اهمیت می‌دهد.

در ادامه این مراسم مرتضی طاهری و حاج علی انسانی به مداحی اهل بیت پرداختند.

در پایان مراسم آیت الله میر سجادی از مرکز رسیدگی به امور مساجد و مردم قدرشناس محله انبار گندم خیابان ری قدردانی و تشکر کرد.

 

تصاویر مربوط به این رویداد را در آلبوم زیر ببینید

https://www.masjed.ir/u/7fa
میرسجادی
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
بیست و هشتمن نشست ستارگان محراب
صفحه ۱ از ۲

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی خبر داد؛
 
با سخنرانی آیت‌الله‌ صفایی بوشهری برگزار می شود
 
با هدف حمایت از نوجوانان فلسطینی و لبنانی
 
بیانیه‌مرکزرسیدگی‌به‌امورمساجددرپی‌شهادت‌سیدمقاومت
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir