جمعه / ۲۱ دی ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۳
سرویس : سیاسی و اقتصادی
کد خبر : ۳۴۱۹۲
گزارشگر : ایده ایده
حجت الاسلام ابوترابی در نماز جمعه تهران:

باید نگاه به نظام بودجه‌ریزی تغییر کند

خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه باید نگاه به نظام بودجه‌ریزی در کوتاه‌مدت تغییر کند، تصریح کرد: نکاتی که رهبر معظم در حوزه بودجه اشاره کرده‌اند، بیانگر ضرورت و اهمیت تحول است.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد، خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه باید نگاه به نظام بودجه‌ریزی در کوتاه‌مدت تغییر کند، تصریح کرد: نکاتی که رهبر معظم در حوزه بودجه اشاره کرده‌اند، بیانگر ضرورت و اهمیت تحول است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران،  با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۸ در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در حال رسیدگی به لایحه کشور است، لایحه بودجه تبیین کننده نقشه راه یک کشور در طول یک سال است. بعضی از تحلیل گران سیاسی و اقتصادی می‌گویند نقشه راه را به ما بگویید تا ما تحلیل خود را از حوزه‌های گوناگون اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن کشور ارائه کنیم.
 
وی تصریح کرد: نقش بودجه تعیین‌کننده است، بنده توصیه‌هایی برای دولت محترم داشته‌ام که به نظر کارشناسان موردتوجه قرار نگرفته است.
 
باید نگاه به نظام بودجه ریزی تغییر کند
خطیب نماز جمعه تهران با بابیان اینکه ارزیابی بسیاری از صاحب‌نظران و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آن است که تفاوت معناداری بین لایحه بودجه ۹۸ با سال‌های گذشته غیر از افزایش ارقام متناسب با تورم دیده نمی‌شود، افزود: البته اقدامات شفاف‌سازی شکل گرفته است. قدم‌های کوتاه برای کاهش بعضی هزینه‌ها برداشته شده است اما این اقدامات متناسب با تحول و تغییر و حرکت به سمت بودجه مبتنی بر عملکرد نبوده است. ما امروز نیازمند تحول در این حوزه هستیم. باید نگاه به نظام بودجه‌ریزی در کوتاه‌مدت تغییر کند و نکاتی که رهبر معظم انقلاب در حوزه بودجه اشاره داشتند بیانگر ضرورت و اهمیت این تحول است.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی اظهار داشت: باید در سه حوزه، سیاست‌های مالی، سیاست‌های پولی و نظام بانکی کشور شاهد تحول جدی باشیم، تأکید کرد: اگر سیاست‌های مالی اصلاحات ساختاری نداشته باشد در سال‌های پیش رو با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم بود.
 
وی با تأکید بر اینکه اگر سیاست‌های پولی اصلاح نشود پدیده تورم از جامعه رخت نخواهد بست، افزود: اگر نظام بانکی اصلاح نشود رشد نقدینگی زاییده از بی‌انضباطی نظام بانکی برای کشور چالش‌های جدی خلق خواهد کرد به همین جهت در حوزه اصلاح سیاست‌های مالی باید شاهد تغییر در ساختار مالیاتی کشور باشیم.
 

۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم

 
خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: ساختار مالیاتی کشور قابل‌قبول نیست. امروز صاحب‌نظران اظهار می‌کنند که بین ۴۰ تا ۵۰ درصد فرار مالیاتی داریم. یعنی حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان یا حتی بیش از این‌که این عدد بسیار بزرگ است.
 
ابوترابی فرد با بابیان اینکه اصلاح نظام مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست،گفت: جامعه در حال رشد و در حال رکود باید پرداخت‌های مالیاتی داشته باشد. امروز یکی از شاخص‌ها در حکومت، نظام مالیاتی سالم و عادلانه است که ما با آن فاصله بسیار زیادی داریم.
 
وی با بابیان اینکه دریافت مالیات از کسانی که سود کسب کرده‌اند از اهمیت بالایی برخوردار است که این باید با میزان درآمد و سود آن فرد ارتباط مستقیم سالیانه داشته باشد و متناسب با سود سالیانه مالیات پرداخت کنند، اظهار داشت: نرخ مالیاتی نباید افزایش پیدا کند اما فرار مالیاتی در کشور یعنی ستم به کسانی که مالیات پرداخت می‌کنند.
 
خطیب نماز جمعه تهران می‌گوید: دو بنگاه اقتصادی وجود دارد که یکی مالیات پرداخت می‌کند و دیگری فرار مالیاتی دارد. این دو بنگاه نمی‌توانند رقابت کنند؛ این حرکت به قدرت رقابت در جامعه آسیب می‌زند و فساد اقتصادی تولید می‌کند.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به اینکه پایه‌های مالیاتی باید افزایش پیدا کند، گفت: کشورهایی که خود را از تورم نجات دادند همگی نگاه ویژه به پایه‌های مالیاتی داشتند،  ما امروز از بسیاری از بخش‌ها مالیات دریافت نمی‌کنیم. بعضی از افرادی که دستگاه قضایی آن‌ها را محاکمه کرد به‌عنوان انسان متخلف در نظام اقتصادی کشور ده‌ها حساب بانکی داشتند،  منابع کلانی جابجا شد و یک ریال پرداخت مالیاتی نداشتند.
 
وی با طرح این پرسش‌ها که «این چطور نظام اقتصادی است؟، این چه نظام مالیاتی است؟، تأکید کرد:  دستگاه مالیاتی کشور برای آنکه بتواند عادلانه مالیات دریافت کند نیازمند به اطلاعات است. همه دستگاه‌ها باید اطلاعات را طبق قانون به دستگاه‌های مالیاتی کشور تحویل دهند.
 
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: در بعضی از کشورها اگر کسی بخواهد حساب بانکی باز کند باید با تأیید دستگاه مالیاتی باشد تا کاملاً مورد رصد قرار گیرد ازاین‌رو در کشوری که نظام استکبار این تنگناها را ایجاد کرده است باید اصلاح ساختار مالیاتی کشور دستور اول قرار گیرد.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی فرد با بابیان اینکه نمایندگان محترم مجلس باید به این حوزه به‌صورت جدی بپردازند و این کار را بدون کمترین تعرض به حقوق افراد انجام دهند، گفت: مراقب باشید مبادا یک ریال از یک برادر یا خواهر مسلمان اضافه دریافت شود که این حرام است،  این مخالف موازین شرعی و قانونی و  خیانت به‌نظام و ملت است.
 
وی گفت: فرار مالیاتی خیانت به کشور و ملت است چون با این کار حقوق ضعفا تضعیف می‌شود. یکی از حوزه‌های مهم برای اصلاح سیاست‌های مالی اصلاح ساختار مالیاتی است که مرکز پژوهش‌ها به این حوزه پرداخته است و نمایندگان نیز باید آن را موردتوجه قرار دهند و پایه‌های جدید مالیاتی را خلق کنند.
 
وی با بابیان اینکه، دومین نکته در جهت اصلاح سیاست‌های مالی کاهش هزینه‌ها است، تأکید کرد: در کنار افزایش درآمدهای واقعی باید هزینه‌ها کاهش یابد. نمی‌توان بدون کاهش هزینه‌ها، قدمی برداشت. کشور همسایه ما که در آغاز اصلاحات اقتصادی متوسط تورم ۶۰ درصد و ۵۰ درصد را تجربه می‌کرد، با مدیریت هزینه‌ها قدم‌های اصولی برداشت.
 

افزایش حقوق ها باید متناسب با منابع تعریف شود

خطیب نماز جمعه تهران بابیان اینکه امروز باید هزینه‌ها را مدیریت کنیم، گفت: افزایش حقوق‌ها باید متناسب با منابع تعریف شود؛ همکاران عزیز در مجلس شورای اسلامی، افزایش حقوق با دست‌اندازی به منابع بانک مرکزی و منابع دیگر بانک‌ها یعنی کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید مردم و درنهایت خیانت به ملت ایران است.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی فرد بابیان اینکه این موارد واقعیات اقتصادی است، اذعان داشت: ما در ظاهر پیام می‌دهیم که ۱۰ تا ۲۰ درصد حقوق افزایش‌یافته است اما در پس پرده، پیام این است که ۳۰ درصد تا ۴۰ درصد ارزش پول کشور کاهش‌یافته است. این اقدام صحیحی نیست کاهش هزینه‌های عمومی باید جزء مسائل اصلی باشد. به‌عنوان مثال اعتبارات یک نهاد به شرح ذیل است:
 
«در سال ۹۳، ۷۵ میلیارد تومان مصوب مجلس برای نهادی بوده است و با توجه به ابزار تخصیص و کمبود منابع، آنچه مصوب می‌شود تخصیص داده نمی‌شود. این نهاد در عملکرد ۹۷ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده است. یعنی ۲۸ درصد رشد داشته است. این چگونه ضابطه‌ای است؟»
 
وی با خطاب قرار دادن، مسئولان، تصریح کرد: ای مدیران، این‌گونه کشور اداره نمی‌شود! نهادی که می‌خواهد برای نظام خلق قدرت داشته باشد باید مصالح ملت ایران را ببیند.
 
خطیب نماز جمعه تهران بابیان اینکه در سال ۹۴ به‌صورت مصوب ۱۱۹ میلیارد تومان بودجه برای این نهاد اختصاص یافت و شاهدیم که بر اساس عملکرد افزایش بودجه اعمال شده است، خاطرنشان کرد: بودجه این نهاد از ۷۵ میلیارد تومان به ۱۱۹ میلیارد در سال ۹۴ افزایش یافته است. این در حالی است که کشور با مشکلات اقتصادی روبروست. این چه نحوه تخصیص منابع است، کدام ضابطه اقتضاء می‌کند، کدام قانون چنین اجازه‌ای می‌دهد؟
 
ابوترابی فرد تاکید کرد: ماباید در جهت کاهش هزینه‌ها حرکت کنیم. مدیران محترم شما دغدغه فرزندان و خانواده خود را دارید، فرزندان شما در صورتی می‌توانند آینده‌ای مطمئن داشته باشند که هزینه‌های کشور مدیریت شود. در برابر افزایش هزینه‌ها باید ایستاد. این افزایش هزینه نمی‌تواند راه را هموار کند.
 
وی بابیان اینکه کاهش بدهی‌های دولت یکی دیگر از حرکت‌هایی است که باید در جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور انجام شود، گفت: با افزایش بدهی‌های دولت نمی‌توانیم شاهد کاهش تورم در کشور باشیم که این غیرممکن است. باید هزینه‌ها کاهش یابد تا بدهی‌ها هم کم شود.
 
خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: باید درآمدهای مشروع مالیاتی افزایش یابد تا بدهی‌ها کاهش یابد. ما در این چند سال شاهد رشد بدهی‌های دولت هستیم.
 
ابوترابی فرد با بیان اینکه در بودجه سال جاری برای استقراض و فروش اسناد مالی و اسناد خزانه ۵۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، اظهار داشت: این یعنی ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه از فروش اسناد مالی به دست می‌آید. این می‌تواند برای رشد کشور و اقتصاد، منشأ اثر باشد. اگر با نسبت صحیح، نسبت به تولید ناخالص داخلی باشد و در حوزه‌هایی که خلق ثروت می‌نماید هزینه شود نه در حوزه‌های جاری.
 
وی تأکید کرد: نباید فاصله بین استقراض با تولید ناخالص داخلی به کمتر از ۴۰ درصد افزایش یابد، کمتر از ۴۰ درصد خود در موضع آسیب جدی است و این روال منتهی به کاهش این فاصله میشود. در برنامه ششم هم پیش‌بینی شده است که تا پایان برنامه نباید این فاصله کمتر از ۴۰ درصد شود.
 

تجدید ساختار عملیاتی بانک ها مطالبه نمازگزاران است

خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه استقلال بانک مرکزی امروز مطالبه جدی مقام معظم رهبری است، گفت: افزایش نظارت قانونمند و سیستمی بانک مرکزی بر بانک‌های دولتی و خصوصی ضرورت اصلی و کلیدی انقلاب و نظام است.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: تجدید ساختار عملیاتی و مالی بانک‌ها امروز مطالبه جدی نمازگزاران جمعه است.
 
وی با بابیان اینکه بحث درآمدهای اقتصادی موضوع مهمی است که نمایندگان محترم در مسیر واریز درآمدهای اختصاصی به خزانه و تخصیص مجدد آن باید قدم بردارند، اظهار داشت: امروز این نیاز قطعی است از این رو پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر اینکه تمام درآمدهای حاصله از نفت باید به صندوق توسعه واریز شود، پیشنهاد درستی است.
 
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: دولت اگر نیاز دارد ۱۴ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی را از صندوق توسعه دریافت کند و اگر هزینه‌ها با منابع تطبیق نکرد که نمی‌کند، مجدداً می‌تواند از صندوق توسعه به‌صورت شفاف با روش‌های مناسب و با نظارت بانک مرکزی در راستای اصلاح ساختار اقتصادی کشور از آن منابع بهره ببرد اما باید به دنیا پیام دهیم که شما در اندیشه کاهش فروش نفت ایران هستید و ما در اندیشه قطع رابطه، هزینه‌های جاری با منابع نفتی هستیم.
 
توصیه به نمایندگان مجلس
 
حجت‌الاسلام ابوترابی فرد بابیان اینکه این پیام الهام بخشی است، گفت: امیدوارم نماینده‌های مجلس، آینده را ببینند. خدا را شاهد می‌گیرد که اگر منافع بلندمدت ملت را ببینید خداوند در دنیا و آخرت همراه شماست و در حوزه‌های انتخابیه هم آبرومند خواهید بود حتی اگر رأی نیاورید.
 
وی گفت: ملاک تصمیم نمایندگان نباید رأی باشد. ملاک تصمیم باید منافع بلندمدت ایران، کاهش تورم با تولید حداکثری و افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش هزینه‌ها باشد.
 
حجت‌الاسلام ابوترابی همچنین در خطبه اول نماز جمعه تهران بابیان اینکه نظام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت دنیای استکبار را در حیرت قرار داد و آن به خاطر دستاورد عمل صالح است، گفت: این عمل صالح، دستاورد معرفت خداست. دستاورد اطاعت و تسلیم شدن در برابر وحی است.
 
وی گفت: در جامعه اسلامی اقتصاد هدف نیست و ابزاری برای تعالی و تکامل انسان است، ازاین‌رو باید برای تعالی و استحکام جامعه انسانی به اقتصاد توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
مهر
https://www.masjed.ir/u/7dW

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی خبر داد؛
 
با سخنرانی آیت‌الله‌ صفایی بوشهری برگزار می شود
 
با هدف حمایت از نوجوانان فلسطینی و لبنانی
 
بیانیه‌مرکزرسیدگی‌به‌امورمساجددرپی‌شهادت‌سیدمقاومت
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir