شنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۰
سرویس : دین و اندیشه
کد خبر : ۲۸۸۹۷
گزارشگر : سید پویان حسین‌پور
یک مبلغ دینی:

مساجد در حال پوست‌اندازی هستند

حجت الاسلام محمد علی غروی، گفت: مساجد کشور در حال پوست‌اندازی هستند به گونه‌ای که ائمه جماعات جوان، مدیریت برخی از این خانه‌های خدا را در دست گرفته‌اند و برنامه‌های متنوعی را در آن‌ها اجرا می‌کنند.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد به نقل از شبستان، ماه رمضان، علاوه بر بهار قرآن، بهار مساجد نیز هست، زیرا مردم در این ماه بیش از هر زمانی، از این خانه‌های خدا استقبال می‌کنند، این موضوعی است که در شب‌های قدر به اوج خود می‌رسد، همچنین بسیاری از هیئات مذهبی، صرفا در ماه رمضان، برنامه‌های خود را (معمولا از آغاز نیمه شب تا سحر) در مساجد برگزار می‌کنند و مردم هم در ماه رمضان روی دیگر برخی مساجد را می‌بینند؛ روی خوشی که با مهربانی، پذیرای مردم در تمام ساعات روز از صبح تا سحر هستند.

حجت‌الاسلام محمد علی غروی در خصوص تحولات بوجود آمده در مساجد گفت: من به اقتضای فعالیتم به عنوان یک مبلغ و سخنران به شهرهای مختلفی از کشور سفر می‌کنم و از نزدیک شاهد ظهور تحولات مثبت و خوب در بسیاری از مساجد هستم. نسل جوان روحانیون در مساجد و مراکز دینی و تبلیغی، جایگزین روحانیت سنتی شده‌اند و این نسل جوان با نوآوری، خلاقیت و استفاده از امکانات روز ایران و جهان و همچنین اطلاع از تحولات داخلی و خارجی، مساجد را به شکل خوبی اداره می‌کنند.

این مبلغ بین‌المللی، خاطرنشان کرد: نسل جوان روحانیون با الگوگرفتن از مقام معظم رهبری در مسیر ایجاد تحولی شگرف و خوب در کشور هستند، به طور مثال چندی پیش از نزدیک شاهد دستاوردهای جدید و سازنده یک امام جماعت جوان در یکی از مساجد تهران بودم که مشاهده آن‌ها، من را به آینده مساجد و روحانیت کشور، بسیار خوشبین کرده است.

غروی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر سنگر بودن مساجد، اضافه کرد: همه باید پشتیبان و حامی این سنگر باشیم تا اولا موجب تعالی معنوی و پیشرفت کشور در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی باشیم و ثانیا باعث مصونیت نسل جوان از آسیب‌ها و انحرافات اخلاقی و اجتماعی شویم.

وی در مورد اظهارنظر برخی روحانیون و ائمه جماعات مبنی بر حضور کم رنگ جوانان در مساجد طی سالیان اخیر، خاطرنشان کرد: بنده این اظهارنظر را قبول دارم و اگر ائمه جماعات، روش‌های سنتی را بدون درک شرایط روز و ارتباط مستمر با مردم دنبال کنند، مطمئنا حضور جوانان در مساجد، از آنچه که در حال حاضر نیز هست، کم رنگ‌تر هم خواهد شد.

 

درک جوانان، عامل جذب آنان است

این مبلغ بین‌المللی ادامه داد: هر جایی که یک امام جماعت، پیر یا جوان، با نسل جوان ارتباطی خوب برقرار کرد و آنان را درک کرد، در جذب آنان نیز موفق بوده است، ما باید بدانیم که رفت و آمد و همدردی روحانیون با مردم، عامل مهمی در تقویت ارتباط آنان با یکدیگر است.

غروی خاطرنشان کرد: جوانان، نیازمند دیده شدن و به کار گرفته شدن در امور مختلف هستند، همانطور که هر جایی که یک مداح اهل بیت (ع) متناسب با روحیات جوان امروزی، به ستایشگری آن حضرات می‌پردازد، نسل جوان نیز از او استقبال خوبی می‌کنند، بنابراین اگر یک روحانی نیز چنین قابلیتی داشته باشد، جوانان گرد او جمع خواهند شد.

وی درباره راهکارهای تداوم حضور مردم در مساجد پس از ماه مبارک رمضان، گفت: رفتار پیامبر اسلام که قرآن درباره ایشان می‌فرماید «فَبِما رَحْمَة مِنَ اللّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظّاً غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ: به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنان نرم شدی و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده می‌شدند» (آل عمران، 159) بهترین راهکار برای استمرار حضور مردم در خانه‌های خدا است.

 

روحانیون با نسل جوان، رفیق شوند

این مبلغ بین‌المللی، خاطرنشان کرد: روحانیون تلاش کنند تا با مردم به ویژه نسل جوان، رفیق شوند و مونس و گوش شنوای سخنان و درد و دل‌های آنان شوند در این صورت مردم در طول سال با انگیزه و رغبت بسیاری در مساجد حاضر می‌شوند.

غروی اضافه کرد: ارایه برنامه‌های ماهانه، فصلی و سالیانه از سوی ائمه جماعات و شورای فرهنگی مساجد نیز راهکار دیگری برای جذب و استمرار حضور مردم در مساجد است، ائمه جماعاتی را می شناسم که به دلیل همراهی با نوجوانان و جوانان در اردوهای زیارتی، سیاحتی و تفریحی طبق برنامه‌ریزی های منظم، نفوذ بسیاری در دل‌های آنان یافته‌اند.

https://www.masjed.ir/u/21b

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی خبر داد؛
 
با سخنرانی آیت‌الله‌ صفایی بوشهری برگزار می شود
 
با هدف حمایت از نوجوانان فلسطینی و لبنانی
 
بیانیه‌مرکزرسیدگی‌به‌امورمساجددرپی‌شهادت‌سیدمقاومت
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir