به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در حاشیه گردهمایی مشترک مدیران حوزه علمیه استان تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد که روز گذشته در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد، تفاهم نامه همکاری میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و حوزه علمیه استان تهران به امضا رسید.
در این گردهمایی که با حضور رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران، مدیر حوزه علمیه استان تهران، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، مدیران مدارس و حوزه های علمیه استان و همچنین مدیران ستادی و نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد، نکات، چالش ها و پیشنهادات متعددی جهت تقویت تعامل حوزه علمیه تهران و مساجد به بحث و گفتگو گذاشته شد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در این گردهمایی طی سخنانی با تاکید بر حفظ روحیه جهادی در جهت تعالی حوزه علمیه استان تهران، از تدابیر نوید بخش و اهتمام مسئولین حوزه علمیه تهران تقدیر کرد.
وی خاطر نشان کرد: آبادی مسجد، آبادی جامعه و خرابی مسجد، خرابی جامعه است و آبادی مسجد هم به آبادی حوزه علمیه بستگی دارد چون امام جماعت مسجد قلب تپنده مسجد است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در بخش دیگری از اظهاراتش برخی از راهبردهای اصلی امور مساجد مانند توانمند سازی ائمه جماعات، فرهنگ سازی، جوان سازی، شبکه سازی، هماهنگ سازی نهادها مرتبط با مساجد، سامان دهی مدیریتی مساجد و بهبود و تعالی مرکز رسیدگی به امور مساجد را تشریح نمود.
وی رویکرد مرکز رسیدگی به امور مساجد در هماهنگی دستگاه ها را رسیدن به یک سند همکاری روشن قلمداد کرد و ادامه داد: تا به حال با چندین مجموعه مانند سپاه، اوقاف، آموزش پرورش و ... تفاهم نامه همکاری به امضا رسیده است و بسیاری از مشکلات مساجد با این روش حل شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری ضمن ابراز امیدواری نسبت به ارتقا همکاری ها و افزایش اثربخشی اقدامات، در تشریح دو رکن این تفاهم نامه گفت: رکن اول همکاری این است که حوزه علمیه معطوف به تربیت امام جماعت طراز برنامه ریزی کند و در ادامه طلاب برتر شناسایی شوند تا مقدمات امامت آنها در مسجد فراهم شده و مسجد به پایگاه معارف اسلامی نزدیک شود.
در این گردهمایی همچنین حجت الاسلام و المسلمین غفوری درباره این امضای این تفاهم نامه با بیان اینکه عرصه خوبی برای همکاری میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و حوزه علمیه تهران باز شده است، به دیدار مقام معظم رهبری با طلاب و روحانیون اشاره کرد و گفت: حاشیه نشینی حوزه علمیه به تدریج در حال برطرف شدن است و چیزی که می تواند نقش حوزه علمیه را پررنگ تر کند همکاری با دستگاه هایی است که در حوزه فرهنگ کار می کنند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد امضای این سند همکاری مشترک به ارتقای حوزه علمیه و ائمه جماعات مساجد منجر شود.
در بخش هایی از این تفاهم نامه که به امضای حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری و حجت الاسلام و المسلمین غفوری رسید بر موارد زیر تاکید شده است:
• توانمندسازی و تقویت بنیه آموزشی ائمهجماعات فعال در مساجد استان
• ارتقای طراز گزینش و جذب روحانیون داوطلب امامت در مساجد
• بهرهمندی از ظرفیت نخبگان حائز شرایط حوزوی و معرفی شده از سوی طرف دوم، بهعنوان افراد مستعد استقرار در محراب، در جهت ارتقای طراز ائمه جماعات مستقر در مساجد استان
• حمایت از تأسیس مرکز جامع مشاوره،جهت خدمترسانی به ائمهجماعات، طلاب ، روحانیون و خانواده مکرم ایشان
• شناسایی و معرفی ائمه جماعات مستعد و توانمند جهت فعالیت و همکاری در مدارس علمیه
• زمینهسازی جهت حضور و بهرهبرداری ائمهجماعات از برنامهها و طرحهای علمی- پژوهشی حوزه علمیه
• فراهمکردن مقدمات ارائهی دروس غیر رسمی حوزوی در مساجد توانمند، با اشراف طرف دوم
• فراهمنمودن تسهیلات لازم بهمنظور ایجاد امکان ادامهی تحصیل حضوری و غیر حضوری ائمهجماعات
• همکاری با طرفاول جهت برگزاری دورههایمهارتآموزی، ارتقای سطح توانمندی ائمهجماعات و تأسیس مرکز آموزشهای تخصصی، با اولویت رشتهی تبلیغ به صورت نیمه حضوری
• همکاری و هماهنگی با طرف اول در زمینهی اعزام روحانیون طرح هجرت به مساجد روستاها و شهرستانهای محروم از طریق عضویت مدیران نواحی وابسته به مرکز رسیدگی به امور مساجد، در شورای هجرت هر شهرستان
• مساعدت در ارتباط با تأمین امام جماعت صبح از طریق طلاب مستعد و داوطلب مدارس علمیه
تصاویر این گردهمایی را می بینید: