به گزارش پایگاه تخصصی مسجد : مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله چالکاء دماوند با حضور مرجع عالیقدر حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان و مردم افتتاح شد.
بنابر اسناد، ملا اسماعیل بنای اولیه مسجد محله چالکاء دماوند را احداث کرد و ۶۰ سال پیش توسط خیر بزرگ مسجدساز، حاج عباس قمی توکلی، تجدید بنا شد. با واگذاری زمینهای اطراف توسط مالکان و به همت خیرین، این مسجد گسترش و نوسازی شد. این مسجد در سه طبقه هر طبقه به مساحت ۲۷۰ متر و در مجموع مساحتی بالغ بر هزار متر دارد که یک سوییت برای خادم مسجد نیز در نظر گرفته شده است. یک طبقه از این مسجد به آقایان و یک طبقه به بانوان و همچنین یک طبقه نیز سالن اجتماعات در این مسجد در نظر گرفته شده است.
همچنین در حاشیه این مراسم از آقایان مجتبی اسماعیلی، مصطفی مقصودی و علیرضا کیانمهر که تلاشهای زیادی برای رسیدگی به امورات نوسازی کردند، تجلیل به عمل آمد.
*باورهای دینی دستخوش تهاجم فرهنگی بیگانگان قرار دارد
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: دشمن سعی دارد با شبیخون فرهنگی باورهای دینی مردم به خصوص قشرجوان را دستخوش آسیب قرار دهد و با ترفندهای مختلف به اعتقادات مردم خدشه وارد کند.
حمیدرضامشهدی عباسی در مراسم افتتاحیه مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله چالکاء دماوند، اظهار کرد: دشمن باترویج و توسعه شبکههای ماهوارهای وجریانهای شبکههای مجازی، با ایجاد ابهامات سعی دارد اعتقادات و باورهای دینی مردم را زیر سوال ببرد. توسعه مساجد به عنوان مراکز علوم و اعتقادات دینی لازم و ضروری است و مسجد تنها نمیتواند مکان نماز جماعت باشد؛ بلکه باید کانونهای فرهنگی نیز در مساجد راهاندازی شود تا جوانان در عرصههای مختلف دینی فعالیت کنند.
مشهدی عباسی تاکید کرد: باتوجه به دارالمومنین بودن این شهرستان و اعتقادات دینی مردم، توسعه مسجد در این شهرستان از نیازهای معنوی مردم است و با توجه به مشارکت مردم، شاهد افتتاح این مسجد و در چند ماه پیش، مشجد شهرک ولیعصر بودیم.
*فرزندانمان اگر مسجدی شوند، بیمه میشوند
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور گفت: واژه بیتالله برای مسجد، بهترین تفسیر است که خداوند مساجد را خانههای خود میداند و چه خوب است که کسی در خانه خود را مهیا و آراسته کند و وضو و غسل نماید و برای دیدن معبود، به مسجد برود.
حجت الاسلاموالمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در مراسم افتتاحیه مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله چالکاء دماوند، اظهار کرد: خداوند بهشت را ارزانی کسانی که برای دیدارش به خانهاش میآیند قرار میدهد و میفرماید که میزبانی بر عهده صاحب خانه است و خودم از مهمانان خودم پذیرایی میکنم.
وی افزود: امیدواریم که از این امکان دسترسی به خانه خدا برای اهل زمین استفاده کنیم و چه خوب است زینت خود را هم، همراه خود به مسجد ببریم که مقصود از این حرف، اضافه بر معنای آراستگی برای رفتن به مسجد، بردن مال خود را برای کمک به مسجد و فعالیتهای فرهنگی و فرزندان خود به مسجد است.
ایشان تاکید کردند: اگر فرزندان با مسجد انس بگیرند، بیمه میشوند و اگر ارتباط با مسجد از کودکی تا جوانی شکل بگیرد و اهل مسجد هم تحمل کنند و این امتداد پیدا کنند تا به نوجوانی برسند، بچههایمان بیمه میشوند؛ چرا که مسجد جای عادی نیست و احکام و آداب دارد و مسجد را خدا ساخته است و محل نزول برکات و نعمات الهی میباشد.
*تنها نیمی از مساجد شهرستان دماوند فعال است
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران گفت: از ۹۰ مسجد که قابلیت برپایی نماز جماعت در شهرستان دماوند را دارد، تنها ۴۵ مسجد فعال است.
حجت الاسلاموالمسلمین جمال هادیان در مراسم افتتاحیه مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله چالکاء دماوند، اظهار کرد: بنابر آیه « إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَهَ وَآتَى الزَّکَاهَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ»، کسانی که عمران و آبادانی مساجد را در دست دارند، کسانی هستند که به خدا و آخرت ایمان دارند.
وی افزود: این مسجد که با همت روحانی محبوب حاج امیر حاجاحمدی احداث شد، باید اقامه نماز و فعالیتهای دینی در آن باشد تا موجب رشد و بالندگی اهالی محل گردد.
هادیان با بیان اینکه در شرق استان تهران، ۲۶۰ مسجد داریم، تصریح کرد: در شهرستان دماوند، ۱۲۰ مسجد داریم که ۳۰ مسجد آن کوچک و به اصطلاح مسجد ساخته شده توسط یک طایفه بوده است که قابلیت اقامه نماز جماعت ندارد.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد شرق استان تهران خاطرنشان کرد: از ۹۰ مسجد که قابلیت فعال شدن دارند، یعنی مسجدی که امام جماعت و اقامه نماز در آن باشد، تنها ۴۵ مسجد فعال است که باید تلاش کنیم تا همه مساجد دماوند فعال شود.
چالکا یکی از چهار محله شهر تاریخی دماوند میباشد. محلهای سرسبز، با وسعتی بیشتر از محلههای دیگر دماوند که در ضلع غربی خیابان مرکزی قرار گرفته است. حدود این محله از شمال به محله درویش و احمدآباد، از شرق به محله قاضی، از جنوب به محله فرامه و از غرب به کوههای تل کمر و کشه زرد و اسب چران دماوند منتهی میشود. قسمتهای مسکونی محله چالکا که دارای بافتی قدیمی است، دارای آب فراوان و زمینهای این سبز چشمهخیز از طریق نهرهای منشعب از رودخانه تار رود و آب چشمه اعلا مشروب میگردد.
عنوان محله چالکا نیز به این علت است که شیخ عراقی، دانشمند نامی در محلی که بنام وی بقعه ای بنا گردیده است و در قسمت بالای محله چالکا واقع است استاد بسیاری از شیوخ زمان خود بود که در مکان فوق الذکر سالها کلاس درس برپا مینمود. چون شاگردان وی از بلاد دورتر جهت کسب علم و دانش به محضرش میآمدند لذا این کلاس هر چهل روز یکبار تشکیل می گشت. چهل در زبان محلی (تاتی) همان چل بوده است به همین دلیل از همان زمان این محل به چلهگاه و بعدها به چالکا معروف شده است که همچنان باقیست. گفتهاند شیوخ محله چالکا نیز از جمله شاگردان پروردگان آن بزرگ می باشند. شیخ احمد، شیخ داود، شیخ آقا بزرگ و … از جمله شخصیت های بارز این محله بوده اند.