جمعه / ۹ اَمرداد ۱۳۹۴ / ۲۲:۵۵
سرویس : مسجد نهاد
کد خبر : ۲۰۹۰۱
گزارشگر : محمد قدس

مرکز رسیدگی به امور مساجد غرفه برتر بیست و سومین نمایشگاه قرآن

مرکز رسیدگی به امور مساجد در دومین حضور خود در نمایشگاه بین المللی قرآن به عنوان غرفه برتر بخش نهادها و موسسات قرآنی انتخاب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز رسیدگی به امور مساجد، مراسم اختتامیه بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم با حضور، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، سیدضیاء هاشمی، معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برزین ضرغامی، رئیس نمایشگاه قرآن، حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده، مدیر کل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سیدمهدی فیض، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، مصطفی عباسی‌مقدم، رییس مرکز قرآن و عترت(ع) معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی و دستگاه‌های دولتی  شب گذشته 21 تیرماه در سالن همایش‌های باغ کتاب برگزار شد.

در این مراسم برترین های بخش نهادها و موسسات نمایشگاه قرآن معرفی و تقدیر شدند و از نرم افزار «سوره های سرخ ۲» و همچنین سه نرم افزار «اطلس جامع مؤسسات»، «گنجینه نور» و «حیاة طیبه» رونمایی شد.

حسن محمدی، مدیر بخش نهادها و مؤسسات نمایشگاه قرآن در ابتدا با بیان اینکه ۲۳ سال از برپایی نمایشگاه قرآن سپری شده است، گفت: انتظار می رود که با گذشت این همه سال، نمایشگاه قرآن به یک درخت تناور تبدیل شده باشد و ما شاهد رشد و ارتقاء بیشتر آن در سال های آینده باشیم.

وی با بیان اینکه رشد کیفیت اتفاقی است که هر سال در نمایشگاه قرآن شاهد آن هستیم، افزود: اما انتظاراتی که وجود دارد این است که این رشد باتوجه به سوابق و تجربیات باید منطقی باشد. به طوری که هر سال نقایص دوره قبل به ویژه سال گذشته که اولین سال برگزاری آن در باغ موزه دفاع مقدس بود رفع شود، اما به نظرم امسال و در بیست و سومین دوره نمایشگاه قرآن، نه تنها برخی نواقص دوره قبل رفع نشد بلکه در برخی موارد شاهد عقب گردهایی نیز بوده ایم.

محمدی با اشاره به اینکه در حوزه ستادی و سخت افزاری مشکلاتی وجود داشته است، تصریح کرد: البته فضای خاص و سبز باغ موزه توانست تا حدودی قشر خاکستری را با نمایشگاه قرآن آشتی دهد، اما واقعیت امر این است که فضای باغ موزه، مناسب برپایی نمایشگاه نیست.

وی اظهار کرد: در بخش نهادها و موسسات در این دوره از نمایشگاه قرآن ۵۳ غرفه برپا شد که هشت غرفه به نهادهای قرآنی دولتی و حکومتی و ۴۵ غرفه نیز به بخش مؤسسات قرآنی مردم نهاد اختصاص داده شد.

مدیر بخش نهادها و مؤسسات نمایشگاه بین المللی قرآن با اشاره به اینکه تجربه ۹ سال حضور در این بخش را دارد، خاطرنشان کرد: با تجربه ای که در ۹ سال اخیر کسب شده است سعی شد تا مؤسساتی که توانمندی های خاص خود را داشته باشند دعوت شوند و همین کار هم در این دوره صورت گرفت، از ویژگی های بخش نهادها و مؤسسات در این دوره این بود که به تعداد غرفه ها برنامه های متنوع داشتیم.

محمدی با تأکید بر اینکه در این دوره بیش از ۷۰ درصد مخاطبان از فعالیت های بخش نهادها و مؤسسات راضی بوده اند، عنوان کرد: سال گذشته تجربه خوبی در زمینه برپایی کارگاه های آموزشی کسب کردیم که این کارگاه ها بتوانند تمامی فعالیت هایی را که در طول سال انجام می دهند در معرض تماشای بازدیدکنندگان قرار دهند و امسال نیز برای تکرار این تجربه خوب، اقدام به راه انداختن کارگاه های آموزشی کردیم و توانستیم با وجود امکانات بسیار نامطلوب بیش از ۵۰ کارگاه را برگزار کنیم. همچنین از فعالیت های دیگری که ما امسال انجام دادیم بحث مشاوره مرکزی بود که به صورت متمرکز و با به کارگیری مشاوران مجرب اقدام به ارائه مشاوره در زمینه های مختف ازدواج، طب سنتی و ... کردیم.

در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام رضوی، از کارشناسان بنیاد امامت، در سخنان کوتاهی بر لزوم برجسته تر شدن بخش عترت در نمایشگاه تأکید کرد و ضمن اشاره به حدیث شریف ثقلین، گفت: جای خالی عترت در ماه رمضان و در نمایشگاه قرآن به خوبی احساس می شود.

وی افزود: با اینکه بحث در مورد قرآن و جایگاه آن بسیار رفیع است، اما نباید این به معنای از دست رفتن جایگاه عترت در نمایشگاه قرآن شود، برای اینکه بتوانیم عترت را نیز در نمایشگاه قرآن پررنگ کنیم نیاز به نگاه ویژه تری داریم که امیدواریم در سال های آینده این نگاه صورت بگیرد.

رضوی گفت: باید در سال های آینده نام نمایشگاه قرآن به نمایشگاه قرآن و عترت تغییر یابد تا وصیت پیامبر گرامی اسلام(ص) در مورد در کنار هم قرار گرفتن قرآن و عترت نیز در بخشی از جامعه عملیاتی شود و در نهایت نیز زمینه ساز ظهور منجی بشریت شویم.

در بخش دیگری از این مراسم نیز دکتر رحیم قربانی، رحیم قربانی مسئول مرکز قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله(ص) در سخنانی با اشاره به اینکه هدف از برپایی نمایشگاه قرآن فراهم آوردن زمینه ترویج انس و الفت بیشتر مردم با قرآن کریم است، گفت: باید به جایی برسیم تا عمل به قرآن کریم بیشتر در نمایشگاه قرآن کریم ترویج داده شود.

قربانی افزود: نمایشگاه هایی چون نمایشگاه قرآن باید به گونه ای طراحی و اجرایی شود که بازدید کننده ها با حضور در محیط آن و پس از بازدید، شاهد تحولی درونی در خود شوند، همین موضوع مسئولیت مسئولان برپایی نمایشگاه قرآن را بسیار سنگین تر می کند تا با قوانین سنگین تری را در مورد افرادی که مسئول اجرائیات نمایشگاه از غرفه داری تا ... هستند، اتخاذ کنند.

رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه در بحث سبک زندگی قرآنی باید آیه های قرآنی را در زندگی پیاده کرد، گفت: بر همین اساس امسال سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ به این نتیجه رسید که برای دستیابی و معرفی به سبک زندگی قرآنی و اسلامی می توان از الگوهای عصر حاضر بهره مند شد. بر همین اساس در این مراسم رونمایی از کتاب «سوره های سرخ ۲» را خواهیم داشت. در این کتاب به معرفی  ۱۱۴ شهید قرآنی پرداخته ایم و سبک زندگی آنها را معرفی کرده ایم.

وی تصریح کرد: سال گذشته رونمایی از جلد اول این کتاب را انجام دادیم که در آن نیز ۱۱۴ شهید قرآنی دیگر معرفی شده بودند. تاکنون ۱۲۰۰ شهید قرآنی در سطح کشور شناسایی شده است که زمینه کار بسیار زیادی خواهند داشت. در این زمینه علاوه بر رونمایی از کتاب، برنامه هایی دیگری همچون تهیه مستند تلویزیونی و فیلم را در دستور کار قرار داده و فعالیت هایی نیز انجام داده ایم.

در بخش دیگری از مراسم اختتامیه بخش نهادها و مؤسسات نمایشگاه قرآن از کتاب و نرم افزار «سوره های سرخ ۲» رونمایی شد. این نرم افزار حاوی خاطرات، عکس ها و اطلاعات شهدای قرآنی است.

همچنین سه نرم افزار «اطلس جامع مؤسسات»، «گنجینه نور» و «حیاة طیبه» رونمایی شد.

بخش پایانی این مراسم نیز اهدای لوح تقدیر به نهادها و مؤسسات قرآنی برتر حاضر در این بخش صورت گرفت. در این بخش و در قمست نهادها سه نهاد «مرکز رسیدگی به امور مساجد»، «بنیاد شهید و امور ایثارگران» و «سازمان تأمین اجتماعی» تقدیر شدند.

همچنین در بخش مؤسسات نیز دو مؤسسه «بنیاد امامت» و «مؤسسه اسوه» تجلیل شدند.

 

.

 

https://www.masjed.ir/u/5jc

ارسال نظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

سایر اخبار

حجت الاسلام سیدمهدی ماجدی خبر داد؛
 
با سخنرانی آیت‌الله‌ صفایی بوشهری برگزار می شود
 
با هدف حمایت از نوجوانان فلسطینی و لبنانی
 
بیانیه‌مرکزرسیدگی‌به‌امورمساجددرپی‌شهادت‌سیدمقاومت
 

تلفن مرکز رسیدگی به امور مساجد: 30-02166497027

 

تلفن سامانه ارتباط مردمی : 61943

info@masjed.ir