اخبار

ماجرای منع تدوین حدیث پس از رحلت پیامبر(ص)

کتاب «زندگی و مقتل امام حسین(ع)» اثر حاج شیخ عباس قمی با تحقیق و تصحیح ناصر باقری‌بیدهندی که بخشی از کتاب «منتهی الامال» شیخ عباس قمی است از سوی انتشارات دلیل ما منتشر شده است.

 این کتاب به دنبال تبیین زندگی سومین پیشوای شیعیان، امام حسین(ع) از زمان ولادت تا شهادت آن حضرت(ع) است و در ادامه این کتاب، ماجرای اسارت خاندان اهل‌بیت(ع) تا رسیدن آنان به مدینه عنوان شده است. مصحح کتاب، ناصر باقری‌ بیدهندی، پیش از این مجموعه کامل منتهی الامال را تهیه کرده که به دلیل درخواست‌های مکرر علاقه‌مندان، تصمیم گرفت بخش زندگی و شهادت امام حسین(ع) را در کتابی مستقل به چاپ برساند. از آنجا که کتاب «منتهی‌الامال» پس از آثاری مانند «نفس المهموم» و «نفثة المصدور» تایید شده، از درجه اعتبار بیشتری برخوردار است و به دلیل جامعیت مباحث می‌تواند پاسخگوی پرسش‌های متعدد مورخان باشد.

این کتاب پس از بیان زندگی و مناقب امام حسین(ع) به تبیین تاریخ حرکت ایشان از مکه تا رسیدن به کربلا، رخدادهای آن سرزمین و ثواب گریستن بر آن حضرت می‌پردازد، آنگاه مسیر حرکت اسرای کربلا را تا زمان بازگشت آنها به مدینه با ذکر جزییات بیان می‌کند.

ماجرای منع تدوین حدیث پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) در کتابی عربی با عنوان «منع تدوین الحدیث» نوشته سیدعلی شهرستانی از دیگر کتاب های انتشارات دلیل‌ ما است که به زودی منتشر می شود. نویسنده در این کتاب تلاش دارد با استناد به منابع روایی و کهن، جریان منع تدوین احادیث پس از ارتحال رسول خدا(ص) را به تفصیل، همراه با جزییات این ماجرا ترسیم کند.

این اثر می‌کوشد با بیان جزییات و جامع بودن موضوعات و محتوای اثر، دیدگاه‌های کامل‌تری را عنوان کند و دلایل منع حدیث از سوی خلفا را نقد و بررسی می‌کند. نویسنده این کتاب در پیمودن مسیر نگارش، دو راه موازی را در پیش گرفته است. او از یک سو تاریخ منع تدوین حدیث را زمان ابوبکر و عمر گرفته تا زمان عثمان و معاویه و سپس تا دوره امویان امتداد می‌دهد و هریک را با ذکر منابع آنها معرفی می‌کند. از سوی دیگر، نویسنده سایر نظریات مختلف شیعه و سنی و همچنین مستشرقین درباره منع حدیث را بررسی می‌کند و با نگاهی تحلیل‌آمیز به شرح آنها می‌ پردازد.

۹ فروردین ۱۳۹۲ ۱۱:۰۸
خبرآنلاین |

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید