اخبار

امام جماعت مسجد الهادی(ع): برخی ائمه جماعات در تبلیغ دین سنتی و ضعیف عمل می‌کنند

امام جماعت مسجد الهادی(ع): برخی ائمه جماعات در تبلیغ دین سنتی و ضعیف عمل می‌کنند
امام جماعت مسجد الهادی(ع) گفت: یکی از عوامل کاهش استقبال جوانان از مساجد، به روز نبودن مبلغان و ضعف تبلیغ سنتی است، به عنوان مثال ما هنوز در تفسیر یک آیه، مصداق 50 سال قبل را برای مردم توضیح می‌دهیم و این شیوه غلط است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز رسیدگی به امور مساجد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود پورهنگ امام جماعت مسجد الهادی(ع) در گفت‌وگو با ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد درباره شعار امسال این دهه مبنی بر «آینده را با جوانانمان از مسجد بسازیم» گفت: امام جماعت از مهمترین عوامل رجوع جوانان به مسجد است که می‌بایست از نظر اخلاقی و نیز ظاهری جوان پسند باشد.

این کارشناس علوم دینی توضیح داد:‌ اگر هدف‌گذاری جذب جوان است امام جماعت می‌بایست با برخورد نیکو و صبر و حوصله نسبت به بکارگیری جوانان و تعامل با آنها اهتمام ورزد. وی مولفه مهم دیگر در جذب جوانان به مسجد را فضای مسجد دانست و اظهار داشت: فضای مسجد باید به نوعی جوان‌پسند و به‌روز باشد تا برای جوانان امروزی جذابیت داشته باشد.

وی افزود: ترکیب هیات امنا و استفاده از عوامل جوان در کنار بازوی بسیج و کانون، موجب ارتباط بهتر با جوانان می‌گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین  پورهنگ با اشاره به کاهش استقبال جوانان از مسجد گفت: یکی از عوامل کاهش استقبال جوانان از مساجد به روز نبودن مبلغان و تبلیغ سنتی و ضعیف است و حتی ما در بیان مطالب نیز به روز نیستیم به این شکل که به عنوان مثال ما هنوز در تفسیر یک آیه مصداق 50 سال قبل را برای مردم توضیح می‌دهیم و این شیوه غلط است.

این مبلغ علوم دینی مهمترین عامل در کاهش استقبال را عوامل بیرونی دانست و افزود: عوامل بیرونی از جمله ماهواره‌ها، اینترنت، رفقا و خانواده‌ها تاثیر بسیار زیادی در این زمینه دارند. وی توضیح داد: چون جوان پختگی ندارد و بسیار آسیب‌پذیر است متاسفانه به شدت در معرض آثار سوء این عوامل بیرونی قرار دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورهنگ در ادامه به شعار سال 94 دولت و ملت، همدلی و همزبانی اشاره کرد و نقش مسجد را در زمینه‌سازی همدلی و همزبانی مردم و مسئولان این گونه تبیین کرد:‌ چون نظام ما یک نظام اسلامیست و مساجد به نوعی نمایندگان این نظام و دولت و رهبر هستند لذا ما باید در مساجد علیرغم وجود اختلافات از سیاست‌های کلان دفاع کنیم؛ همان گونه که حضرت امام از همه دولت‌ها حمایت می‌کردند و مقام معظم رهبری نیز مادام همین کار را می‌کنند.

وی در پایان با تاکید بر انتقادپذیری در کنار حمایت از سیاست‌های کلان افزود: ما باید آماده‌ی طرح دیدگاه‌های مخالف باشیم و مخالفت با سیاست‌ها را در هر دولتی بپذیریم تا مردم بتوانند اظهار نظرکنند. در غیر این صورت مردم فکر می‌کنند که به عنوان مثال در این مسجد نمی‌شود حرف زد. یعنی اگر مردم فضای مسجد را مدافع مطلق دولت احساس کنند موجب دور شدن آنها می‌شود؛  لذا در مسجد باید در کنار حمایت از سیاست کلان، فضا برای انتقادات باز بوده و زمینه بروز اظهار نظرات وجود داشته باشد تا این همدلی و همزبانی به نحوی شکل بگیرد.

 

 

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۹:۰۱

اظهار نظر

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید